perjantai 10. heinäkuuta 2015

Aurinkoa!


Olipa hauska yllätys, kun tänään olikin sadekuurojen sijaan aurinkoinen kesäpäivä!

Aamulla lähdin torille ja join kahvit vohvelilla lähetyskahvilassa ystävien seurassa. Samalla sovittiin tapaaminen ensi viikolle. Torilla tuli paljon tuttuja vastaan, joten aikaa kului jutellessa enemmän kuin ostoksia tehden. Sain myös puristaa tuoreen, kultaa ilmapistoolissa voittaneen Pohjoismaisen mestarin kättä. Loistava suoritus, vaikka en itse ammunnasta mitään ymmärräkään.

Äidillä kävin ja olin iloinen, kun kaikki näytti olevan hyvin. Syötiin mansikoita ja jätskiä, ja hän jäi tyytyväisen oloisena odottelemaan fysioterapeutin kuntoutusta, joka oli myöhemmin iltapäivällä.

Olen niin kiitollinen, että kotihoito toimii eikä tarvitse olla sydän syrjällään koko aikaa hänen pärjäämisestään. Nyt heinäkuussa kesälomien aikaan joitain pieniä kupruja on tullut, jotka johtuvat kiireestä ja kesätyöntekijöistä, mutta nekään eivät ole äidin kohdalla olleet mitään merkittäviä. Ymmärrän hyvin, että uudet työntekijät eivät heti ole sinut työnsä kanssa. Äiti on myös pysynyt pystyssä viimeiset kaksi viikkoa, eikä ole tullut kaatumisia, onneksi!

Mökille tultuani söin (niin ajankohtaisen!) kreikkalaistyyppisen lounaan: ihanaa yrttivalkosipulilla marinoitua lammasta ja uusia perunoita kera fetajuusto-oliivisalaatin. Oli kiva ruokailla ulkona auringon paisteessa ja juoda vielä kahvitkin keinussa. Sitten nautiskelin lämmöstä lehtiä lueskellen ja uiden. Lämpötila oli ehkä +20, mutta auringon paisteessa oli ihan kuuma. Järvi oli tyyni, joka on ollut harvinaista herkkua tänä kesänä.

Huomenna taitaa olla sään osalta samanlainen päivä. Mukavaa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

MUkavaa kun on olut lämmintä vaihteeksi sielläpäin. Torikahveet ovat aina ioinen juttu ja mökkiriemut tietysti.Mökillä olin minäkin eilen - kolme kertaa ripsaisi veettä, mutten kastunut mitenkään paljon.

Jaana kirjoitti...

Auringosta täytyy heti nauttia, kun se pilven raosta pilkistää. On tänä kesänä ollut sen verran harvinaista herkkua!