perjantai 13. helmikuuta 2015

Wanhojenpäivätanssit


Tänään koulumme oli kutsuttu seuraamaan lukion Wanhojen tanssiaisia. Eilen penkkariasuiset abit näkyivät koulualueella, tänään viimeisen päälle pukeutuneet kakkosluokkalaiset.

Tanssiaiset ovat aina hienoa katsottavaa. Puvut loistivat toinen toistaan kauniimpina, samoin kantajansa. Viimeistellyt kampaukset sekä komeat nuoret miehet: vau - taas kerran! Pikkuoppilaat olivat häikäistyneitä. "Ihania prinsessoja!" tokaisi yksi ekaluokan poika ihastuneena. Hyvin oppilaat jaksoivat katsoa tunnin kestävää esitystä.

Loppuhuipennus oli karkkien jako. Taskuihin ja paidan helmoihin säilöttiin saaliit. Minäkin sain luottamustehtävänä vartioida hetken yhtä karkkikasaa. Myöhemmin luokassa minulta kysyttiin, kuinka monta karkkia minä sain. Vastasin: "Kolme." Se oli ilmeisesti niin säälittävä karkkimäärä, että vähitellen minun pöydälleni ilmestyi namu jos toinenkin osaaottavin katsein. ;=)

Kotiin tullessani odotti pöydällä ystävänpäivän ruusuja valtava kimppu, herkkuja sekä "jumalten juomaa".  Ehkä ne saivat minussa aikaan saman huumaavan tunteen kuin karkit lapsissa!

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Sydän täynnä iloa!