tiistai 24. helmikuuta 2015

Tornihotelli

             

Tänään kävin katsastamassa Tampereen uusimman hotellin. Sokos Hotel Torni Tampere on lokakuussa 2014 avattu 25-kerroksinen hotelli, joka kohoaa 88 metrin korkeuteen. Se muodostuu vanhoista veturitalleista ja uudesta hotellirakennuksesta. 


Ylimmässä kerroksessa on seurusteluravintola Moro Sky Bar, jossa joimme kahvit ja istuimme parisen tuntia katselemassa hulppeita maisemia kaupungin yllä. Harmi vain, että sää oli niin harmaa ja näkyvyys rajallinen. Selkeällä ilmalla näköala on varmasti mielettömän huikaiseva. 


Kävimme myös ulkoterassilla, jossa kieltämättä vähän vatsasta otti lasikaiteen vieressä alas katsellessa. Minulla on korkean paikan kammo, mutta se ei estä nauttimasta hienoista maisemista "maailman katoilla". Vähän polvet lyö loukkua, mutta mitäpä siitä...


Paljon oli ihmisiä paikalla. Klo 14 jälkeen oli tarjolla 14 euron hintaan kahvibuffet, jonka herkkuja sai maistella niin paljon kuin halutti. Suomen korkeimmalla sijaitseva baari sekä terassi kiinnostivat selvästi matkailijoita ja hiihtolomalaisia. 

Ennen kahvittelua syötiin lounaaksi kaupungilla rakastamaani thaimaalaista ruokaa. Ah, niin hyviä ja tulisia makuja! Löytämämme uusi ravintola oli viihtyisä sekä kauniisti sisustettu, joten siellä tulee varmasti muulloinkin vierailtua. 

Hauska kaupunkipäivä!

3 kommenttia:

Amir Näveri kirjoitti...

Tämä rakennus on yksi rumimmista (ulospäin) mitä suomeen on viime vuosikymmeninä rakennettu.
Todella rauhaton tilkkutäkki joka ei ulospäin uhku laatua ja tyyliä. Milloin suomessa opitaan? Toivottavasti Helsingin ja Espoon vastaavat tehdään maulla.

pappilanmummo kirjoitti...

Kiva löytää uusia paikkoja ja rohkeasti kokeilla niitä, jopa uhkarohkeudella :)

Jaana kirjoitti...

Amir: Minä en tornihotellia rumaksi mieltänyt, ylimmäisen kerroksen baarin sisustusta kylläkin. En pitänyt siitä yhtään.

Pappilan mummo: Vähän sisua tarvittiin, varsinkin terassilla yläilmoissa käyskennellessä!