perjantai 17. lokakuuta 2014

Vilinää


Aaamulla mietin ihmeissäni, miten olen lomaviikolle varannut laboratorioajan jo klo 8.20! Ei auttanut muu kuin vääntäytyä ylös sängystä "kukon laulun" aikaan, jotta pääsi ajoissa paikalle. Samalla kävin tuulettamassa äitini vuodevaatteet ja toin hänelle kauppatavarat.

Paljon ehtii, kun aikaisin herää! Kotona pesin ikkunoita ja kävin naapurissa nimpparikahvilla. Ostin äidille uuden pölynimurinkin jossain vaiheessa. Yksi ystävistä poikkesi ja toi lämpimäisiä. Kiitos!

Neljän jälkeen sain reippaan pikkumiehen kylään ja hänen kanssaan vierähtikin koko ilta. Leikin lomassa syötiin, juotiin, istuttiin potalla useaan otteeseen ja katseltiin naakkoja, jotka hämärän alkaessa esittelivät taitolentoaan. 

Oli hauska huomata, kuinka uudenlaisia leikkejä oli tullut 3-vuotiaan valikoimaan. Hän halusi esittää nukkuvaa, jonka toinen herättää leikkimällä herätyskelloa. Vuoroin vaihdoimme rooleja ja hauskaa oli herätä hämmästyneenä kellon soittoon ainakin kymmenennen kerran peräkkäin! Toisessa leikissä leego-palikat olivat munia, joiden päällä hän istui kanaemona ja hautoi niistä poikasia, jotka koko ajan karkailivat pesästä! Suloista! 

Myöhään illalla äiti ja sisko palasivat maailmalta ja hakivat pikkumiehen kotiin. Oli niin kiva ilta - taas kerran!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Onpa vilinälomaa! Pienten kanssa on aina vauhdikasta kivaa.

Jaana kirjoitti...

Ihmettelen itsekin, miten puuhakas loma on ollut. Toki siihen on sisältynyt myös vain lepäilyä.

Maisakaisa kirjoitti...

Minullakin oli labra loma-aamuna klo 8.30, ja kyllä ihmettelin itseäni, kun edellisenä iltana myöhään olin vasta tullut kotiin. Mikä idea! Mutta tulipahan noustua ajoissa (sama bussi kuin töihin mennessä...) ja päivästä tuli aika tehokas.

Loman jälkeen on hyvä mieli, jos on saanut jotakin näkyvää aikaan. Minä hoidin vanhempieni asioita alkuloman ja lauantaina haravoin lehtiä. Siinä ainakin näkee selvästi työnsä jäljet!