maanantai 6. lokakuuta 2014

Talviteloille


Eilen päivällä kävin mökillä jatkamassa syyshommia. Tyhjensin kukkalaatikot, kannoin verannan tavaroita sisälle, laitoin vesiletkut säilöön ja istutin krookuksia. Huomenna puhalletaan putket, käännetään vene ja napataan laituri ylös. Jätän vielä lämmöt päälle syysloman ajaksi, jos innostumme puusavottaa jatkamaan. 

Mökki alkaa olla valmiina talven tuloon. Kun tarpeeksi pitkään siellä kesäkaudella aikaa viettää, ei yhtään ole haikea mieli. Aikansa kutakin! Nyt on kiva asustella kaupungissa. Kaikki on niin helppoa ja yksinkertaista.

Tänään siivosin ja pesin pyykkiä täällä kotona. Ensi viikko on lomaviikko, enkä aio silloin aikaa haaskata moiseen puuhaan. Silloin on muuta tekemistä ;=)

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Joko nyt ensi viikolla teillä on syysloma - onpahan aikaisin tai meikäläisestä tuntuu vain niin, kun täällä on viikolla 43. Mukavaa lomaa!
Vielä meillä mökillä maa-artisokatkin nostamatta ja monta muuta syyshommaa sielläkin odottaa vielä.

Maisakaisa kirjoitti...

Pohdintasi synnyttivät oivalluksen: ehkäpä se haikeus, jota itse kipeästi koen, johtuu siitä, etten voi olla mökillä niin paljon kuin haluaisin. Mahdollisuus olisi olla joka toinen viikko, mutta aina sekään ei sovi mm. pitkän matkan vuoksi, ja Armaallani sitä paitsi on puolet lyhyempi loma kuin minulla, eikä paikka ole hänelle niin tärkeä kun minulle. Jos asuisin siellä koko kesän, tuntuisi takuulla toisenlaiselta.

Jaana kirjoitti...

Tiedän olevani etuoikeutettu, kun voin olla mökillä niin paljon. Vähintään 4 kuukautta vuodesta - ihanaa aikaa! Sen jälkeen siirtyy ihan mielellään kaupunkiin.

Tänä syksynä mökkiaika on venynyt vielä pidemmäksi kuin tavallisesti. Vieläkin on lämmöt päällä.

Kiitos lomantoivotuksista!