torstai 16. lokakuuta 2014

Sienikeittoa ja omenapiirakkaa

                   

Tämä omituinen kuva kännykällä napattuna esittää omenapiirakkaa, jota tein tänään jopa 2 pellillistä. Kun oli aikaa, niin innostuin leipomaan pakkaseen ja äiti sekä naapurinikin saivat lämpimäisiä. Päiväkahvin kera todettiin, että hyvää tuli! 

Ruoka sisälsi tänään myös sienikeittoa, jota minäkin uskalsin syödä eikä vatsavaivoja ole ilmaantunut. Kun vältän suppilovahveroita, niin sieniä voin nauttia kohtuudella. Kiitos maukkaasta keitosta!

Eilen mökkipäivän päätteeksi väänsin  ilmalämpöpumpun pois päältä. Mökki on nyt virallisesti aloittanut talvikauden. Lieden levyt pitää vielä öljytä ja viemäriin kaataa jäänestoainetta, mutta muuten alkaa olla kaikki siellä kunnossa. Ai, niin! Taskuun jäänyt veneen tappi pitää muistaa viedä takaisin. Muuten ollaan keväällä ihmeissään paatin kanssa, enkä todellakaan muista tapin olevan jossain muualla kuin mökillä. 

Kävelylenkki syyssäässä, pyykin pesua, asioiden hoitoa kaupungilla ja hieman työjuttuja, vaikka loma onkin... Lisäksi vain oleilua ja lepäilyä. Päivä illassa ja onnellisen väsyneenä nukkumaan! 

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tappi on tärkeä ainakin keväällä...
Omenapiirakkaa mieleni tekee, mutta omenapannari siitä tulikin!

Tita kirjoitti...

Jaa-a, onneksi aika kuluu nopeasti ja ennen kuin huomaammekaan, niin päivittelet taas meille kuulumisia mökiltä... ja kohta vietät siellä kesää...Meillä vielä 25 astetta päivällä. Mutta aamuisin jo alle 20 astetta eli syksy se täälläkin puskee ennen talven tuloa....

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo:
Veneen tappi hukkuu helposti, jos sen kanssa ei ole tarkka :=) toteaa nimimerkki "Kokemusta on!"

Kiitos omenapiirakan reseptistä (piimäpohja)! Ihanan helppo ja maukas.

Tita:
Näinhän se on! Joulua ryhdytään kohta odottelemaan...

Meillä oli viime yönä jo 5 astetta pakkasta, päivällä vain nippa nappa plussan puolella. Sinä onnellinen saat vielä lämmöstä nauttia!