torstai 23. lokakuuta 2014

Ollin seurassa


Olli Mustonen on monipuolinen persoona: pianisti, säveltäjä ja kapellimestari. Tänään sain seurata häntä niin pianon ääressä kuin orkesterin edessäkin. 

Konsertin ohjelmistona oli unenomainen Joonas Kokkosen "Kuvastimessa", jossa cembaloa soitti Elina Mustonen. Sen verran uupunut olin viikosta ja tämän päivän tohinoista, että sain hieman taistella väsymystä vastaan tämän teoksen aikana. Sävellys oli ihan jännä ja pidin siitä kovasti.

Mozartin pianokonsertto nro 23 ja Beethovenin toinen sinfonia kuultiin myös. Beethovenista en niin välittänyt, mutta Mozartia oli hauska seurata, kun maestro itse sekä johti että toimi pianistina. Kiirettä piti ja hikikin näytti tulevan ;=)

Mustosen energinen, eläytyvä ja mahtipontinen johtamis- ja soittamistyyli on ehkä minun makuuni vähän liian hupaisaa seurattavaa. Kirkon lattia tärisi, kun Olli pisti parastaan... Mielestäni kapellimestarin seuraaminen vie mielenkiintoa pois itse musiikilta. Silti konsertti oli hieno nautinto ja Jyväskylän sinfonia soitti hyvin. Onneksi olin Mustosta ennenkin kuullut, joten tiesin, mitä on tulossa. 

Kotiin ajellessani näin pöllön auton valoissa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Konsertit ovat vaikuttavia! Vaan lähteminen on aina hankalaa...kuuuntelen radiosta ja levyiltä.

Jaana kirjoitti...

Minä rakastan live-konsertteja, joten yritän päästä aina välillä osallistumaan. Kesä olikin oikein juhlaa, kun oli aikaa kierrellä.