sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Käsittämätön uutinen

Olen tänään saanut hoitaa kaksivuotiasta Samuelia. Äiti ja sisko olivat Samuelin kanssa meillä syömässä ja sen jälkeen Samppa jäi tätilään iltapäiväksi. Päiväunista ei tullut mitään, mutta leikkiä ja puuhaa riitti. Lopuksi kävelimme vielä mummia katsomaan illalla, josta äiti sitten poikansa kävi noutamassa kotiin.

Kun koko päivän on saanut puuhata pienen, ihanuutta täynnä olevan pikkumiehen kanssa, tuntuu Kirkkonummelta kantautuneen uutisen ymmärtäminen olevan mahdotonta. Kuka voi hylätä pienen lapsen ulos pakkaseen alastomana ja vielä pahoinpideltynä? En ymmärrä eikä tätä varmaan voi tai edes pidä ymmärtääkään! Tällainen teko on aina rikos. Mikään seikka ei voi lieventää teon järkyttävyyttä.

Onneksi paikalle sattui tomera nuori. Mitä olisi tapahtunutkaan, jos hän ei olisi rientänyt selvittämään kuulemansa lapsen itkun syytä?

Poliisi tutkii tapahtunutta. Nyt voi vain toivoa, että lapsi selviää kokemastaan kauheudesta ilman fyysisiä tai psyykkisiä traumoja. Toivon hänen ympärilleen paljon rakastavia käsiä ja syliä, jossa toipua kokemastaan.

2 kommenttia:

Maisakaisa kirjoitti...

Ihan samaa olen miettinyt. Sydäntä särkee, kun ajattelee ihanan kummipoikani (2,5 v.) ikäistä pikkumiestä pahoinpideltynä ja hylättynä jäätävässä tuulessa. Täysin käsittämätöntä. Toivottavasti lasta ei palauteta enää ikinä sen henkilön huostaan, joka tuollaiseen tekoon on kykenevä.

pappilanmummo kirjoitti...

Mieletön juttu - en todellakaan pysty tajuamaan pienen heitteillejättöä - vasta luimme 8-vuotiaan pahoinpiteluyistä ja nyt tällaisesta -miten paljon sellaista tapahtuukaan ehkä lähellämme, mitä emme huomaa tai voi auttaakaa.