lauantai 7. joulukuuta 2013

Juhlat

Helsingin Sanomien toimittaja Vesa Sirén teilasi eiliset itsenäisyyspäivän juhlat Tampere-talossa. Lehden mukaan tunnelma oli totinen.  Konsertissa oli kaikkea liikaa ja liian lyhyesti, valaistus oli kuin halvasta yökerhosta ja orkesterin säestystaustat Soile Isokoskelle olivat vaivaannuttavan viihteelliset.

Miten eri tavalla ihmiset voivatkaan kokea saman asian! Kari Tervon mielestä juhlat olivat parhaimmat, missä hän on ollut, Sirkka-Liisa Anttila kehui radiossa tänään juhlat mahtaviksi ja eilen illalla haastatellut läsnäolijat pitivät tunnelmasta.

Minä olen joka vuosi seurannut Linnan juhlia jonkin verran. Innostus on kyllä aina lopahtanut jossain vaiheessa enkä koskaan ole seurannut niitä kokonaan. Poikkeuksen teki tämä vuosi.

Minusta eiliset valtakunnan ykkösjuhlat olivat todella hienot. Seurasin televisiolähetyksen kokonaan ja varsinkin itse konsertti oli vaikuttava. Vesa-Matti Loiria en voi sietää, mutta hänen esiintymisensä ei estänyt minua kuuntelemasta. Hänestä huolimatta nautin kovasti ja Santtu-Matias Rouvali sekä hänen orkesterinsa olivat mielenkiintoista katsottavaa että kuultavaa.

Minun puolestani juhlat voitaisiin jatkossakin järjestää vuorotellen eri puolella Suomea ja tuoda näin esiin kunkin kaupungin kulttuurielämän vahvuuksia.

Pirkanmaan pääkaupunki selvisi hienosti Tampere-talon sisällä. Sen sijaan ulkopuolella riehunut mielenosoittajien joukko ei saa minulta ymmärtämystä. Liikehuoneistojen särkyneet ikkunat, rikotut autot ja parkkimittarit eivät ole mielestäni mielenilmausta vaan silkkaa huonoa käytöstä ja ilkivaltaa.

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Samoin mielestäni paremmat kuin presidentinlinnassa Helsingissä.