sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kimalainen sukassa

Äsken pisti nilkkaan kimalainen. Olin laittamassa villasukkia paljaaseen jalkaan (minä villasukkafriikki!) ja tunsin nilkassa kirvelyä. Sitten kuului pörinää! Kiskaisin sukan kiireesti pois ja siellähän mönki iso kimalainen. Kiikutin otuksen pihalle ja laitoin nilkaan kortisonivoidetta. Ei ole pahemmin enää kipeä, mutta iso paukama siihen tuli. Se on näitä mökkielämän iloja! Eilen veinkin yhden kimalaisen sisältä pois. Nyt oli toinen tullut sillä aikaa, kun olin äitiä juhlimassa ja oli löytänyt hyvän yöpaikan sukkani sisältä.

Sisareni perhe vei äidin ulos syömään ja minä vahdin sillä aikaa Samuelia, jotta äitinsäkin saa rauhassa syödä. Innostuimme Sampan kanssa siivoamaan perusteellisesti muutamia paikkoja, jotka olivat viime aikoina jääneet vähemmälle. Hiki hatussa huhkin ja Samuel "auttoi" parhaansa mukaan. Äitinsä oli tyytyväinen ja iloinen. Lapsiperheessä ei aina ole tarpeeksi aikaa paikkojen kuuraukseen.

Omalle äidilleni vein kukkia niin parvekkeelle kuin sisällekin silmän iloksi. Kävin myös isoäitini haudalla ja istutin sinne orvokkeja ruusun seuraksi. Toivottavasti kaikilla äideillä on ollut mukava päivä!

4 päivän loma on ohitse. Hiirenkorvat ovat puhjenneet viikonlopun aikana. Luonnossa on niin paljon seurattavaa, että ei malttaisi sisällä olla laisinkaan. Äskenkin istuttelin loput narsissit ruukuista maahan ja kuuntelin käkeä, joka kukkui ihan lähellä satoja kertoja peräkkäin. Järvi on tyyni ja kuikkapari uiskentelee rannassa. Muut mökkiläiset ovat häipyneet takaisin kaupunkiin. Rakastan tätä toukokuista rantojen hiljaisuutta, jota vain luonnon äänet rikkovat. 


1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Ihanaa olla mökillä!