sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kesäinen helluntai


Ihana kesäpäivä - helluntai - takana. Aurinkoa, lämpöä...

Aamulla lähdin yhdeksäksi kaupunkiin, sillä kuoromme lauloi helluntain messussa. Sieltä tulin kiireesti puolilta päivin mökille nauttimaan kesäisestä ilmasta eilisen ja aamuisen sateen jälkeen.

Grillasimme ja söimme ensi kerran ulkona verannalla pitkään ja hartaasti. Nukuin keinussa päiväunet ja kävin uimassa. Laitoimme ulkohuussin katolle tuulituulettimen, joka oli talven ajaksi napattu pois. Samalla harjasin huopakatolta sammalet pois. Pihan toiseen valotolppaan vaihdettiin uusi lamppu palaneen tilalle, joten ihan oikeita hommiakin tehtiin, vaikka suurin osa päivästä kului vain nautiskeluun.

Mustikka kukkii, käet kukkuvat, pikkulinnut laulavat huumaavasti, kimalaisia on paljon liikkeellä, kuikat ja koskelot uivat rannassa... Niin ihanan kesäistä, vaikka vielä toukokuussa ollaankin. Ihan tässä sydän onnesta pakahtuu!

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Aah, Suomen kevätkesä... ihanaa aikaa. Huumaa talven jälkeen... muistan sen! Jotain sitä aina kaipaa, mutta, sitten muistan, että pitäisi myös kestää se pitkä ja pimeä talvi...nauti siellä kesän tulosta ja kesästä! Itse käväisen pikavisiitillä Juhannuksen aikaan ja taas takaisin töihin... ehkä ensi vuonna pidempi Suomen reissu kesällä. Ei siis enää talvella...

Jaana kirjoitti...

Juttelin tänään työtoverini kanssa, jonka sisar asuu Ivalossa ja viihtyy siellä erittäin hyvin. Minulle vielä tätäkin leveysastetta pohjoisemmaksi muutto olisi ihan mahdoton ajatus. Juuri ja juuri meidän pitkän talven kestän!

Juhannukseen ei ole enää pitkä aika, kuukausi. Tervetuloa silloin Suomen kesään!