perjantai 22. heinäkuuta 2022

Eksoottinen ilta

 


Ruokolahden leijona, Liekki-sonni, nyt Haminan mursu...

Tiistai-ilta sai ylimääräisen ohjelman, kun Yle näytti suorana Haminan mursun pelastusyrityksen. Kaikenlaisista eläimistä sangen kiinnostuneena nauliuduin heti läppärin viereen seuraamaan pelastusoperaatiota. Ylekin hätisteltiin poliisin nauhan toiselle puolelle, joten puskien ja oksien takaa tiirailimme, miten mursuoperaatiossa käy.

Lähetys katkeili välillä ja selostajan harvat repliikit olivat lähinnä hupaisia, sillä hänen tietomääränsä ei ollut juurikaan sen parempi kuin meidän tirkistelijöidenkään.

Seuraavana aamuna katsoin heti netistä, miten mursulle oli käynyt. No, huonosti, mutta sitähän osattiin jo odottaakin. Pahasti nälkiintynyt ja heikossa kunnossa oleva merenelävä ei selvinnyt nukutuksesta. Tätä pelättiinkin. Surullista, mutta ehkä parempi eläimelle suurempien kärsimysten välttämiseksi.

Vähän huvittuneena luin kommentteja tavallisilta ihmisiltä: liian hidas operaatio, miksi ei ruokittu, miksi ryhdyttiin toimeen vasta nyt... Besservissereitä löytyy aina. Ei siinä juurikaan ymmärretä, miten hankala on suorittaa satoja kiloja, jopa tonnin painavan, vaarallisenkin villieläimen nukutusta. Asiantuntijoilta Suomen ulkopuolta haettiin neuvoja ja Suomen tietävimmät eläinbiologit ja -lääkärit olivat asialla. Turha arvoistella!

Kiitos Korkeasaaren väelle ja Ylelle! Oli mielenkiintoista seurattavaa, vaikka surullisesti tarina päättyikin. 

Ps. Kun aikoinaan eräänä kesänä Ruokolahden leijonaa ihmeteltiin, olimme Savonlinnan oopperajuhlilla ja suunnitelmissa oli käydä Ruokolahden kirkonmäellä kyykkimässä kuin muinoiset eukot taideteoksessa konsanaan. No, toteutimme aikeemme ja samalla tähyilimme puskiin, näkyisikö eläinmaailman kuningasta. Ei näkynyt eikä edes karjahdellut! Oli varmaan hävinnyt Venäjän puolelle... ehkä.    ;>)

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Me taas ajettiin mökille Riäkkylään Ruokolahden kautta. Koko homma tuntui meikäläisestä hieman hmmmm epäuskottavalta, niin että kehittelin jo ajatusta, että soittaisin Hesariin ja sanoisin, että "just äsken kävelin Lauttasaaren sillan yli ja oli hieman sumuista...mutta kyllä sen verran näin, että toisella puolella käveli leijona suuntana Lauttasaari..." Ruokolahdella oli tosi monta vuotta kutostien varressa baari/ravintola nimeltä Leijona :)

Jaana kirjoitti...

Siitä leijonasta saatiin havainto Mäntästäkin! Muistelen kuulleeni luotettavalta taholta, että poliisille soitettiin... :>D