maanantai 6. kesäkuuta 2016

Lomalla


Loma alkoi pihlajien kukkiessa. 

Kevätjuhla koulun pihassa lauantaiaamuna huipensi kevätlukukauden, joka viime vuoden tapaan tuntui epätavallisen raskaalta. Yksi syy oli kaksivuotinen uusien opetussuunnitelmien teko, mutta henkilökohtainenkin elämä toi haasteita. Vuosi sitten äiti mursi keväällä lonkkansa ja tämän vuoden kevättalvesta hän vietti pari kuukautta sairaalassa. Onneksi jakso päättyi pysyvän paikan saamiseen palvelutalon ryhmäkodista, joten huoli hänen pärjäämisestään on väistynyt.


Kesäloma tuli siis tarpeeseen. Vielä viikonloppuna ajatukset harhailivat työssä, mutta vähitellen lomafiilis alkaa työntää koulun pois mielestä. Tänään päivään liittyi arkisia askareita, sillä kävin päivällä istuttamassa kuunliljoja isän haudalle ja pesin kotona koneellisen pyykkiä. 

Iltapäivällä lähdin seuraneidiksi kaupunkimatkalle, jossa kaupungilla hengailemisen lisäksi vierailin lasten katedraalissa. Siellä oli nuoria musisoimassa ja istuin penkkiin kuuntelemaan joksikin aikaa. Oli hyvä rauhoittua kaupungin vilinästä, samoin omista ajatuksista kauniissa, rauhoittavassa ympäristössä.

Tästä se loma vähitellen alkaa tulla todeksi! 

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvää lomaa ja lepoakin

Jaana kirjoitti...

Kiitos!