keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Luontoa


Aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä on kulunut aamusta iltaan ulkona. On ollut ihanaa puuhailla kaikenlaista, syödä ja juoda päiväkahvit verannalla ja tarkkailla luonnon ihmeitä.

Tänään näin ensimmäisen ritariperhosen. Se oli aika vaatimaton kooltaan, mutta lenteli uutterasti pihan samettiruusuissa. Näin myös käen, joka kukkui ja käheästi kakisteli kurkkuaan. Ensin se kukkui metsikön puolella, mutta lensi sitten keskelle pihaa. Harvemmin sen näkee, joten olin iloinen havainnosta.

Vihreä pursuilee joka paikasta. Tänään taistelin sitä vastaan uutterasti, vaikka luonnon vehreys ihanaa onkin. Leikkelin ruohoja ja poistin pihlajanvesoja Raivalla, jonka on oikein mainio siihen puuhaan. "Raivosin" satoja taimia ja vielä riittää vaikka kuinka. Nyt on kuitenkin mökin edessä oleva rinne siisti, samoin ranta.

Luonto valtaisi varmaan parissa kesässä mökkitontin kokonaan, jos ei uutterasti sitä vastaan taistelisi. Luonnon kasvuvoima on uskomaton. Ihmettelin myös mustikan raakileita, joista jotkut ovat jo isoja pampuloita. Jokohan juhannuksena saisi maistella ensimmäiset? Nyt on kaikki niin aikaisessa varhaisen kevään vuoksi. 

Imuroin ja pesin auton sekä kävin kävelemässä postilenkin. Uin joka välissä. Illalla laitoin verannat kuntoon sadetta varten, joka huomenna valtaa Etelä- ja Keski-Suomen. Myös ukkosesta on varoiteltu. Olisikin hienoa nähdä kunnon myräkkä - "kiltti" sellainen - turvallisesti pirtistä käsin!

4 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta. Täällä raadetaan töissä...lämpöä oli viime viikon lopussa ja alkuviikosta pitkälti 35 astetta, nyt on viilentynyt. Kesäkuussa ei pitäisi vielä olla niin kuuma, mutta nyt oli helleviikko. Täällähän on helle vasta, kun lämpötila on yli 30 astetta. Nauti mökistä ja lomasta!

Jaana kirjoitti...

Kiitos, nautin ja kovasti! Nauti sinä lämmöstä ja meillepäin voi vähän sitä puhallella, jos teillä on liikaa ;=)

pappilanmummo kirjoitti...

Vesakkoa tuppaa kasvamaan todella nopeasti - pihlajan juuret kulkevat pitkiä matkoja ja se vesoo hyvin, samoin haapa.
Tänään olikin todella lämmin päivä - me tosin Tampereella Reinikaista katsomassa - ja nautinto olla ulkona.

Jaana kirjoitti...

Pihlaja on todella rasittava! Joka kesä vesoja napsin satapäin, mutta seuraavana kesänä taas on urakka edessä!