tiistai 21. kesäkuuta 2016

Lättykestit


Tänään iltapäivällä tein ison lättytaikinan ja paistoin kunnon keon tätä perinteistä mökkiherkkua. Sisareni perhe vahvistettuna yhdellä lasten kaverilla tuli saunomaan ja laittamaan laituria paikoilleen. Aloitimme lätyillä ja kyllä keko vauhdilla pieneni! Jokainen sai syödä niin paljon kuin vain vatsaan mahtui.


Nella-koira oli mukana myös. Laiturin laiton aikana se hyöri tiellä, joten 4-vuotias sai tehtävän pitää koiran kauempana. Havahduin jossain vaiheessa pienen miehen lauluun: "Nukkumatti, nukkumatti lasten..." Hän oli päättänyt tuudittaa koiran unten maille, jotta siitä ei olisi häiriötä. ;=) No, ei kyllä onnistunut!


Laituri saatiin laitettua ja väki saunoi. Suloinen pieni mies kömpi saunasta uudessa, valkoisessa kylpytakissaan. Ihanat korvat olivat hupussa ja hän näytti aivan syötävän suloiselta leikkiessään saunan jälkeen mökin vanhoilla leluilla.

Itse ehdin saunomaan vasta myöhempään illalla. Tuuli tyyntyi, iltaaurinko paistoi ja kesäinen luonto oli kauneimmillaan. Nautimme saunomisesta, uinnista ja tietenkin laiturista. Nyt on helppo mennä pulikoimaan!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Lättykestit ne ovatkin mukavia kestejä! Meillä saivat pienet itse paistaa...se pasitaminen oli myös se tärkeä juttu.
Huomenna jHs pääsen vihdoin taas mökille.

Maisakaisa kirjoitti...

Laituri on kyllä niin tärkeä... ennen sen laittoa ei ole vielä ihan kesä kohdillaan. :-)

Puhutteleva tuo edellisen kommentin lyhenne jHs - en ole ennen nähnyt, mutta hyvä varaus kaikkeen!

Jaana kirjoitti...

Lätyt, laituri - kesän isoja mökki-iloja!