maanantai 13. kesäkuuta 2016

Loman tuntu


Kun viime viikko kului vielä monien asioiden hoidossa, tämä viikko alkoi täysin lomatunnelmissa. Jo tieto siitä, että rästiasiat on saanut hoidettua, toi iloisen mielen heti aamusta alkaen.

Nukuin niin kauan kuin nukutti ja sitten ryhdyin taistelemaan kaiken valtaavaa, ihanaa vihreyttä vastaan. Nypin rinteen ja ulkohuussin rappusista ruohoja ja varpuja pois sekä leikkelin pitkävartisilla saksilla rinteen heinät matalaksi. Keräsin postiretkellä harakankelloja, jotka viikonloppuna avautuivat mökkitien pientareelle.


Illalla yhdistettiin vesiputket pumppuun, mikä jäi kesken loppuviikolta. Yksi liitos jumitti, joten piti saada järeämmät putkipihdit paikalle, Niillä homma etenikin hyvin. Aina jännittää, pitääkö liitokset ja muutama vähän vuotikin, mutta kiristyksen jälkeen kaikki näytti hyvältä. Nyt järvivesi tulee hanoista eikä tarvitse enää kantaa ämpärillä pitkin rinnettä. Jokakesäinen homma - ensin alkukesästä liittää ja syksyllä irrottaa - mutta siinä välissä niin mukavaa lotrata!

Kaksi sysimustaa ja suurta korppia lensi riitelemään pihakuuseen. Kylläpä niistä lähti meteliä! Kävin tarkastamassa pikkukuusen, josta rikoin lauantaina räkättirastaan pesän ennen munimista. Onneksi ei yrittänyt uudelleen rakentaa samaan paikkaan pihan paraatipaikalle. Metsää riittää mökin takana, joten ei tarvitse ihmisten oleskelupaikalla poikiansa kasvattaa. (Vaikka luontoihminen henkeen ja vereen olenkin!)

Uin kaksi kertaa ja luin lehtiä ulkona. Aurinko paistoi lämpimästi. Koko päivän tuntui niin lomalta - ihanaa!!!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Harakankellot ovat kauniit. Minäkin hain niitä ja päivänkakkaroita maljakkoon mökillä.
ps. Kyllä mekin olemme kuusiaidastamme pari kertaa tänä keväänäkin harakanpesän tyhjentäneet.

Jaana kirjoitti...

Meillä ei vielä ole päivänkakkarat auki, mutta varmaan jo juhannukseksi.

Mökillä ei aiemmin rastas, varis tai harakka ole näin keskelle pihaa pesäänsä yrittänyt. Mökin takana on ollut useasti, mutta se ei niin haittaa. Onneksi huomasin pesän ennen poikasia. Jos niitä olisi jo ollut, olisi pesä saanut jäädä paikoilleen.