tiistai 21. kesäkuuta 2016

Juhannuksen valmistelua

                     

Kauniina, aurinkoisena kesäpäivänä olen saanut valmistella juhannusta. Aamulla olin kotona pesemässä koneellisen lakanapyykkiä, joka iloisesti tuulessa liehuen kuivui nopeasti ollessani kokouksessa. 

Äitiä kävin katsomassa ja ulkoilimme pyörätuolilla pihamaalla. Parkkeerasimme varjoon ja pidimme pienen piknikin: lettuja ja limonadia! Äiti oli kuitenkin aika väsynyt ja vähän kivuliaskin, joten ulkoilun jälkeen hän jäi sänkyyn lepäilemään. Kyllä olen kiitollinen, että hän asuu palvelutalossa eikä tarvitse jäädä tyhjään kotiin. Apu on koko ajan lähellä ja hänestä huolehditaan hyvin. Ihanaa!

Mökillä sain seuraa iltapäiväksi. Juotiin päiväkahvit ja aloiteltiin vähän siivouksia pudistelemalla mattoja. Kuurasin myös saunan lattian ja siivosin sen eteisen. Uusia haapapöllejä viriteltiin kivikissojen alle ja uitiin. Keräsin myös ulkomaljakoihin kukkia ja tammenoksia.

Huomenna aamulla teen siivouksen loppuun ja iltapäivällä lähden hakemaan ystäväni juhannuksen viettoon. Ihana tavata pitkästä aikaa ja viettää kiireetöntä aikaa yhdessä. Ilmoista ei oikein tiedä, sillä ennustukset muuttuvat joka päivä. Ei haittaa! Kylmistä ja sateisista mökkijuhannuksista on kosolti kokemusta, joten varmasti selvitään, on sää mitä tahansa. ;=) Ja aurinko on aina iloinen yllätys!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavaa mökkijuhannusta!
Ihanaa, kun pääset aina välillä äidun kanssa seurustelemaan eikä ole isoa huolta hänestä.

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Mökillä juhannus tuntuu "oikealta" kuten varmaan suurin osa suomalaisista ajattelee.

Äidin kunto heikkenee hurjaa vauhtia jääväämättömästi. Iloitsen kuitenkin jokaisesta päivästä hänen kanssaan.