sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Laulujuhlat

                             

Koko päivä kului juhliessa kirkkomusiikkipiirimme neljääkymmentä vuotta ja samalla vietettiin myös virkistyspäivää. Mukaan oli ilmoittautunut 16 kuoroa. 

Oma kuoromme oli järjestelyvastuussa ja paljon oli talkoolaisia. Oma tekemiseni oli vähäistä, sillä luin vain messussa tekstit ja muuten olin yleisönä. Keväällä ilmoittautumisten aikaan äidin tilanne oli niin haastava, etten uskaltanut lupautua varsinaisiin järjestelyhommiin.

Päivä sisälsi juhlamessun lisäksi musiikki- ja taidenautintoja, tietenkin suurkuoron harjoitukset, gospelbigbandin konsertin sekä kirkkokonsertin, jossa esiintyi myös unkarilainen kuoro. Illalla lopuksi oli  säveljuhla, jossa juhlapuhujana oli Juha Kauppinen, jonka kanssa muinoin pidettiin Päiväkummussa rippileiriä. Juha puhui mielenkiintoisesti, kuten aina.

Istuin säveljuhlassa lähellä suurkuoroa. Niinpä en voinut vastustaa kiusausta, vaan lauloin mukana koko Kuusiston Kun hengen tuuli puhaltaa -kappaleen, vaikka en harjoituksiin osallistunutkaan. Tämä on mielestäni yksi kaikista ihanimmista kirkkokuorolauluista. Pesosen Matti toimi säestäjänä uruilla, joten mahtavalta kuulosti.

Päivä oli mukava. Kiitos osallistujille ja kiitos talkoolaisille, joita ilman ei mistään olisi tullut mitään. Tekijöitä tarvitaan yhteisiin ponnisteluihin. Hyvä mieli tulee jälkeenpäin, kun kaikki on onnistuneesti ohitse. Niin nytkin!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kun J oli teillä , niin en onnistunutkaan Vihdissä häntä ja vaimoaan tapaamaan etiopialaistapaamisissa.

Jaana kirjoitti...

Jospa ensi kesänä ehtisin Lähetysjuhlille minäkin!