keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Myrskyä odotellessa


Tänään söin aamupalaa klo 6. Ei, en ole mennyt sekaisin, vaan lähetin ystäväni matkaan ja palasin vielä nukkumaan. Rauhallisen aamun jälkeen lähdin kaupunkiin hoitelemaan asioita.

Kaupungille oli tuotu kauniit kukkaistutukset. Ihailin niitä ajellessani äidin asunnolle. Tyhjensin siellä jääkaapin ja pakasteen sekä sulatin ne. Siinähän sitä hommaa olikin. Samalla niputin lehtiä ja etsin muutamia vaatteita äidille ryhmäkotiin. 

Ryhmäkodissa katseltiin tuulen tuivertamista puiden latvoissa ja laulettiin yhdessä. Samalla ompelin villatakkiin irronneen napin ja merkkasin tuomiini vaatteisiin nimet. Äiti oli väsyneen oloinen. Ehkä viime viikon juhlat tuntuivat nyt vasta elimistössä.

Täällä mökillä on navakka tuuli. Sääennusteet ovat varoitelleet kesämyrskystä, joten saa nähdä, millaiseksi se äityy yöllä. Huomisen päivän olen täällä rauhassa. Ei haittaa, vaikka myrskyäisi. Toivottavasti ei kuitenkaan niin kovasti tuule, että puita kaatuu.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tuulinen päivä on ollut, mutta meillä ei ole satanut juuri lainkaan. Yötä tässä odottelen ja huomista päivää, mitä tuokin tullessaan. Kattopellit kyllä kolisevat.
Aallokkoa on varmaan mukavakin katsella siellä mökillä.

Jaana kirjoitti...

Kyllä vaan -sisältä lämpimästä ikkunan takaa! Vaahtopäät myllertävät...