keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Kansainvälinen katunäkymä


Tänään töiden jälkeen väsyneenä istahdin keittiön ikkunan ääreen juomaan päiväkahvit. Katselin alas kadulle. Jotenkin huvitti, kun kaikki ihmiset, jotka sillä hetkellä ikkunasta näkyivät, olivat maahanmuuttajia. Olisi voinut kuvitella näkymän olevan ihan jostain muualta kuin suomalaisesta pikkukaupungista.

Olikohan vastaanottokeskukseen tullut taas uusi ryhmä? Kävelijöillä oli ilmeisesti kartat, joita katsellen suuntasivat kulkuaan kaupunkimme keskustassa. 

Hauska juttu, kun katukuva on muuttunut niin kansainväliseksi. Tietyillä tieosuuksilla vastaan astelee ihan varmasti joka kerta hyvin värikästä väkeä. Puheensorinasta en yleensä tunnista yhtään tuttua kieltä.

Muistan, kuinka pienenä tyttönä kotikaupunkini kaupan kassajonossa näin tummaihoisen ihmisen ensi kertaa. Se oli suuri tapaus, josta keskustelimme pitkään kavereiden kanssa. Eipä silloin olisi uskonut, mitä tänä päivänä katukuvassa näen.

Mukavaa, kun on kansainvälinen tunnelma maaliskuisessa maisemassa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Näin täällä maaseudullakin - niin siis kaupunkiahan tämä syrjäkyläkin on - kansainvälistä porukkaa kulkee kylänraitilla.

Jaana kirjoitti...

Maailma on muuttunut ja muuttuu kovaa vauhtia monella tavoin.