torstai 3. maaliskuuta 2016

Mökillä makkaranpaistossa


Tänään oli mökkipäivä. Oli mukava kävellä metsätiellä useampaankin kertaan ja tehdä ulos nuotio, jolla paistettiin makkarat. Nam, miten maistuikin hyvältä ulkona luonnon keskellä.


Jälkiruoaksi juotiin kahvit ja sitten lähdin hiihtämään. Nyt olikin pakkasyön jäljiltä toissapäiväinen latuni ihan mukavassa kunnossa ja oikeasti hiihdin edelliseen umpihangessa rämpimiseen verrattuna, tosin osan matkasta moottorikelkan jäljissä. Sukset luistivat ja tunnin verran nautiskelin. Olisin voinut hiihtää pidempäänkin.


Mökillä on uusi lumilapio ja sillä on ilo tehdä töitä. Tyhjensin ylämökin alaverannan lumesta hiihtoretkeni jälkeen ja sitten olikin mukava juoda toinen kupponen kahvia. :=)

Kauriiden jälkiä katselin moneen otteeseen ja kuuntelin korppien raakuntaa. Muuten oli hiljaista. Vastarannalla oli hiihtäjiä ja saaren tuntumassa koettiin verkkoja ja pilkittiin. Nyt oli pilvistä, mutta aurinkoisena päivänä olisi järven jäällä varmasti ollut vilkkaampaa.

Monen tunnin ulkoilun jälkeen oli tuliaisina punaiset posket ja raukea olo. 

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ihanaa ulkonaolemista hiihtäen ja makkaraa paistaen ja tietysti kahvitellen.
Juuri etsiskelin tikkupullaohjeita, jos jaksaiisn tehdä taikinan huomenna ja paistaa nuotiolla hiihtoreetken jälkeen, kun olen lupaillut hiihto-opetusta parille turvapaikanhakijalle. Heh, heh, minä varsinainen hiihdonopettaja...

Jaana kirjoitti...

Kiva, kun saat opettaa hiihtoa! On varmasti elämys monille aivan toisenlaisesta ilmastosta tulleille. Ja tikkupullia vielä...