keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Pönttöpäivä

                   

WC-istuimen säiliö on hieman vuotanut pönttöön muutaman viikon ajan. Ilmoitin asiasta huoltomiehelle viikko sitten, ja samana päivänä kävivät katsomassa. Lapussa luki, että uimuriventtiili pitää vaihtaa ja putkimies tulee sen tekemään parin päivän sisällä.

Pari päivää venyi viikoksi. Kun mitään ei kuulunut, soitin uudelleen asiasta. Tunnin kuluttua sainkin miehiä vieraaksi ja pöntön sisälmyksiä purettiin. Sitten homma jäi kesken, kun ei ollut sopivia osia. Ensin aavistelin koko homman seisahtuvan, mutta kun miesten työkalupakki jäi meille "panttivangiksi", huokaisin helpotuksesta: Työn olisi pakko edetä vielä päivän aikana.

Jonkin ajan päästä jatkettiin, taas haettiin osia ja lopputulos oli, että kaikki pöntön sisäosat vaihdettiin uusiksi. Nyt ei vuoda mikään, mutta aikaa meni :>) No, voihan sen lomapäivän huonomminkin käyttää. Miesten lähdettyä siivosin sotkut. Sitä kyllä olikin...  

Nyt on kiva, kun ei tarvitse enää joka wc-käynnin jälkeen kytätä, kuinka paljon vuotaa. Onneksi vuoto oli niin pientä, että vesimittari ei pyörinyt. Sisäosan tiivisteet olivat kuitenkin niin hapertuneet, että katastrofi ei ollut kaukana. Olisikin ollut tosi kurjaa, jos pönttö olisi vuotanut läpi kunnolla poissaollessani. Vesilasku olisi hetkessä noussut pilviin. Onneksi näin ei ehtinyt käydä.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Otsikon perusteella luulin kirjoituksen koskevan linnunpönttöjä, joiden valmistamisesta ja sijoittelusta luontoilta tänään radiossa kertoili.

Olipa hyvä, että sait nyt uudet sisuskalut tuohon pönttöösi! Vuosien vieriessä kaikki vähitellen hapertuu - niin tavarat kuin me ihmisetkin :)

Jaana kirjoitti...

:=D

Näin on! Luulin pönttöni olevan melkein kuin uusi, mutta tarkemmin ottaen se on jo ainakin 15 vuotta vanha!