sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Viimeinen talvilomapäivä


Mukavaa viettää "hidas aamu" viimeisenä lomapäivänä. Nukuin pitkään ja sitten hiiviskelin yöpaidassa aamupalapöydässä kuunnellen samalla radiosta messua Alatornion kirkosta. Saarnassa kirkkoherra Martti Puontila kertoi syksyisestä maahanmuuttajien tulvasta ja kuinka seurakunta vapaaehtoisineen järjesti tulijoille muonitusta hyvin pienellä varoitusajalla. Seurakunta oli myös varautunut majoittamaan maahanpyrkijöitä jopa kirkkoon. 

Paljon oli toiminnasta saatu kiitosta mutta myös negatiivista palautetta: "Isiksen taistelijoille emme kirkollisverorahoja halua antaa!" Tämän tyylisiin kommentteihin alan itse jo kyllästyä. Ei ole yksityisen kansalaisen tehtävä arvioida pakolaisten motiiveja. Sen hoitaa viranomaiset ja luotan heihin tässä asiassa.


Puolilta päivin kävin katsomassa äitiä vuodeosastolla ja sitten lähdin mökkimaisemiin. Jäälle kertyy vettä ja vaikka siellä on helppo kävellä vähäisen lumen vuoksi, seisoskelemaan ei ilman saappaita kannattanut jäädä. Metsässäkin pystyy hyvin tallustelemaan ja toivon, ettei enempää lunta enää taivaalta sataisikaan.

Ihanaa, että on jo maaliskuu - ensimmäinen kevätkuukausista. Olen saanut talvesta jo ihan tarpeekseni, ja on mukava vähitellen ryhtyä suunnittelemaan mökille muuttoa. Kuukauden päästä saa jo kääntää sisällä lämmityksen päälle ja ryhtyä siivoilemaan, jotta vapuksi on kesälaitumille muuttoa varten kaikki valmiina.

Jihuu! Hyvästi talvi ja tervetuloa kevät!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Moni tuttu oli kuunnellut tänään radiojumalanpalvelusta ja kehuivat sitä. Minä olin kirkossa ja sen jälkeen seurakuntatalolla diakonimme lähtöjuhlassa. Hän siirtyi 11,5 vuoden jälkeen toisiin tehtäviin.
Mökille tekee mieli, mutta eläkeläisen aika tuntuu olevan kortilla!

Jaana kirjoitti...

Kenelläkään ei ole niin kiire kuin eläkeläisellä! ;=)