sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Oivallus

                       

Aamulla heräsin jotenkin väsyneenä. Toivoin aurinkoa tälle päivälle, vaan ei tullut. Harmaa päivä. Lähdimme kuitenkin mökille. Jäällä oli lähes hankikantoset, joten kävelin rannan tuntumassa katsellen naapurimökkejä. Meidän pihassa talitiainen jo katsasteli pönttöjä siippansa kanssa.

Kotiin tultua luin päivän lehden ja siellä oli 90-vuotiaan Maija Rantalan haastattelu. Hän sanoi osuvasti: "Ihminen pärjää, kun tyytyy kaikkeen, mihin pakosta joutuu ja asettaa asiat tärkeysjärjestykseen." Niin, harvalla meistä asiat sujuvat niin kuin haluaisi. Monenlaista joustamista elämässä tarvitaan. Jos sitä ei hyväksy, joutuu koko ajan olemaan pahalla mielellä ja tyytymätön. Se jos mikä kuluttaa voimavaroja.

Ei tullut aurinkoa tähän päivääni. Sen sijaan tuli paljon raitista ilmaa, kävelyä ja väsymyskin haihtui. Siis ihan kelpo päivä, kun tyytyy siihen, mitä elämä tarjoaa.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tuo Maija Rantala sanoi osuvasti.
Vähällä pärjää, jos tarvis on. Muistelen vaellusta Espaanjassa: kaikki tarpeellinen mukana ja liian kanssa sittenkin tavaraa repussa. Eikä ihminen muuta tarvitse. No ruokaa...
Mukavaa keväänodotusta lintuja seuraillen.

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Sinullakin vaellus lähenee. Mukavia valmisteluja!