maanantai 12. tammikuuta 2015

Rati riti ralla...


Kolmas peräkkäinen pakkasmaanantai ja viikko etenee taas samalla kaavalla: Alkuviikosta kovat pakkaset ja loppuviikolle lauhaa. Onneksi parinkymmenen asteen kylmyys ei toteutunut, sillä maanantaisin joudun aina menemään autolla töihin. Tämä -15 riitti aivan hyvin. Ilman autoa rakastan koviakin pakkasia.

Tänään luulin lämmitysjohdon olevan jo autossa, mutta eipä löytynytkään. Jouduin koulun pihasta kääntymään takaisin ja kävin autotallista haeskelemassa. Onneksi vihreä johto löytyi helposti ja ehdin kouluun juuri kellon soidessa.

Aamu oli muuten leppoisa. Heräsin jostain syystä puoli tuntia aiemmin kuin oli tarkoitus ja ehdin käydä "lypsylläkin". Hain siis kaupasta maidot, suodatinpussit ja paketin kahviakin. Nyt riittää töissä kahvitarpeita pitkäksi aikaa.

Sitä vain ihmettelen, miten aina välillä rauhalliset aamut kääntyvät vilinän puolelle, kuten tänäänkin. Mitä vanhemmaksi tulen, sen hitaampia aamuja rakastan. No, toivottavasti huomenna ei tule ylimääräisiä yllätyksiä, kun ei tarvitse autoakaan ottaa mukaan.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Siirtyvätkö ulkoliikunta-ajat myöhempiin päiviin koulussa? Onneksi alakoulussa voi siirrellä tunteja eri tavoin kuin aineopetuksessa myös ilmojen mukaan. ?

Jaana kirjoitti...

Ulkoliikuntatunteja voisi muuten siirrellä, mutta en itse opeta luokalleni liikuntaa. Kun on vieras ope, niin tunnit on pidettävä siinä kohtaa, mihin ovat lukkariin laitettu.

Viime talvena koulussamme ei hiihdetty lainkaan, kun ei ollut lunta. Toivottavasti nyt kovat pakkaset eivät pilaa hiihtomahdollisuuksia. Ensi viikosta suihkitaan suksilla...