keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Iloisesti yhdessä


Joulun ajaksi tyhjentyneet pulpetit saivat tänään ääreensä iloiset ja virkeät oppilaat. Loma oli tehnyt hyvää meille kaikille ja rauhallisesti sekä innokkaasti aloittelimme uutta lukukautta.

Otin heti "härkää sarvista" ja ryhdyimme opettelemaan käsitöissä virkkausta. Sormella ja paksulla langalla väkersimme tuhatjalkaiselle raajoja ja kaikki oppivat ketjusilmukan idean. Ensi viikolla lisäämme kertoimia ja otamme koukut kehiin. Silloin tarvitaankin hieman enemmän kärsivällisyyttä.

Työpäivä oli leppoisan mukava. Illalla oli vielä kuorojen puurojuhla, jolloin laulelimme isolla joukolla joululauluja viimeisen kerran ja suunnittelimme tulevaa. 

Arki on alkanut, mutta joulukuusen katveessa sekä kynttelikköjen loisteessa kirjoittelen. En malta vielä kaikesta jouluisesta luopua. 

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kuusi seisoo permannolla...meilläkin on vielä joulukuusi jäljellä Nuuttiin asti sanoo mies.

Tita kirjoitti...

Vieläkö tehdään pannulaput? Mun mielestä väkersin joko ekalla tai tokalla pannulapun virkaten ja sitä käytettiin monet vuodet mökillä. Oli niin tiiviisti virkattu... vähän niinkuin ne pakkoneulotut villasukat. Jotka piti tehdä joskus oppikoulun 3:lla. Oli niin tiukkaan kudotut, että ne seisoivat itsekseen lattialla...

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo: Nuutinpäivään minäkin kuustani aion katsella.

Tita: Pannulappua emme ekaluokalla virkkaa, vain tuhatjalkaiselle jalkoja ketjusilmukoilla.

Se on merkillistä, miten erilainen käsiala voi olla. Toiset virkkaavat ja kutovat kovin löysää ja toisilla ei puikot tahdo enää liikkua, kun työ on niin kireää. Minun käsialani on luonnostaan enemmän löysää kuin kireää. Toivon, ettei pipokaan kiristäisi! ;=)