perjantai 19. joulukuuta 2014

RSO meillä kylässä

Ihanat sävelet soivat vieläkin mielessä...

Tulin RSO:n konsertista, joka oli täällä meillä ihan kotinurkilla. Tosi hienoa, josta iloitsimme salin täydeltä. Radion sinfoniaorkesteri tekee maakuntakeikkoja ja nyt se suuntautui tänne.

Ohjelmistossa oli nuoren säveltäjän Perttu Haapasen Ylen tilausteos 2014 Compulsion Island, Beethovenin Pianokonsertto nro 4 sekä Tsaikovskin Sinfonia nro 6 "Pateettinen". Ylimääräisenä kuulimme vielä Sibeliusta. Hannu Lintu toimi tutusti kapellimestarina ja Paavali Jumppanen pianosolistina.

Mahtava konsertti! Haapasen teos oli yllätyksellistä, uutta musiikkia japanilaisella vivahteella. Beethoven ei ole niinkään minun juttuni, mutta Tsaikovski sai pääni (ja sydämeni!) ihan sekaisin. Tsaikovskin musiikki on aina liittynyt jouluuni ja nyt sitä sai kuulla täällä kotikulmilla. Sorruimme samaan kuin yleisö useasti: 3. osan hieno loppuhuipennus sai yleisön taputtamaan, vaikka finaali oli vielä tulossa. Laitettakoon se säveltäjän piikkiin! Miksiköhän hän halusi sinfoniansa finaalin olevan niin lohduton, kun kolmas osa olisi paremmin sopinut loistokkaaksi lopetukseksi?

Iloitsin ihan erikseen myös siitä, että suuri salimme oli aivan täynnä väkeä, joka vielä antoi huimat suosionosoitukset esiintyjille. Illasta jäi kaikin puolin mahtava tunnelma. Varmaan huominen menee tästä huumasta toipumiseen.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Musiikki on elämän suola

Jaana kirjoitti...

Niin on! Kyllä olisi vaikeaa kuvitella omaa elämää ilman musiikkia.