perjantai 12. joulukuuta 2014

Konsertteja siellä ja täällä

Eilen olin lapsikuoron ja naiskuoro Femmineon konsertissa, jossa esitettiin Petter Ohls'in adventin ajan musiikillinen kuvaelma Gabriel - sanantuoja. Lapsia oli yli 40, aikuisia laulajia parisen kymmentä ja vielä soitinryhmä päälle, Esittäjäjoukko oli siis komean kokoinen. Alussa esitettiin Simojoen Pekan ja Löytyn Jaakon joululauluja. Sitten alkoikin varsinainen kuvaelma, jossa alakoulun oppilaat lauloivat antaumuksella omat osuutensa naiskuoron avustamana.

Tänään ajelin naapurikaupunkiin paikkakuntamme mieslaulajien konserttiin. 26 miestä ja Kantelokuoron nuoret lauloivat joululauluja - uusia ja vanhoja. Mukana oli myös oman kuoromme mieskvartetti. He kun sattuvat laulamaan kahdessa kuorossa. Tuttuja oli siis paljon laulajien joukossa ja eräs ystävistäni juonsi koko homman.

Molemmat konsertit olivat mukavia ja erilaisia. Erityisesti pidin mieskuoron tasokkaasta konsertista. En ole heiltä näin hyvin laulettua ja rakennettua konserttia koskaan kuullut. Kävinkin kiittämässä heitä jälkeen päin laulunautinnosta.

Huomenna konsertit jatkuvat naiskuoron esityksillä, jos lumimyräkkä ei estä autoilua hieman kauemmaksi. Toivottavasti ei!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Joululaulut ovat ihania laulaa ja kuunnella.

Jaana kirjoitti...

Lähetysseuran Kauneimmissa niitä oli taas mukava lauleskella tänäkin vuonna.