tiistai 9. joulukuuta 2014

Lakanoita

                       

Huomenna illalla on koulumme joulujuhla. Tänään olivat viimeiset harjoitukset ja huomenna vain juhlitaan, aamulla kenraaleilla ja illalla vanhempien kanssa. Yleisö on taattu ja sali tulee pullistelemaan väkeä. 

Tänään iltapäivällä oli minulla perinteinen "lakanoiden" väsäys. Tein siis säestettävistä lauluista leikkaa-liimaa - taktiikalla pitkän rimpsun, jonka laitan sinitarralla pianoon kiinni. Mitään kirjoja ei ehdi vaihdella nuottitelineelle ja tämä on alusta saakka ollut se paras tapa toimia säestettävien laulujen kanssa. Tällä kertaa lakanoita on 3 ja säestettäviä kappaleita 12, osa yhteislauluja, osa ohjelmiin sisältyviä.

Koulussa tunnelma tiivistyy huomisiltaan - perinteiseen kuusijuhlaan!

7 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Teillä on kuusijuhla jo todella aikaisin. Kiva, kun vanhemmat ja ehkä mummotkin pääsevät mukaan seuraamaan oppilaiden esityksiä.

Toivottavasti kukaan ei satuta itseään eikä tapahdu liian isoja kommelluksia. Olet ainakin hyvin varustautunut musiikin kanssa.

Tita kirjoitti...

Hih, tosi on, että mitä tahansa voi tapahtua näytelmän aikana. Savosenmäessä (olin ehkä 3. luokalla) kesken Joulunäytelmän arkkienkeli putosi tuolilta hirveällä ryskeellä (ja tietysti kesken oman julistuksensa). Kaikki näyttämöllä olevat jäykistyivät asentoihinsa odottavasti. Muutaman minuutin kuluttua Gabriel oli päässyt takaisin tuolilleen ja jatkoi puhettaan viileän rauhallisesti...

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo:
Meillä on viime vuosina juhlittu jo viikkoa aikaisemmin, koska pääkoulumme 3 juhlaa sijoittuvat viimeiselle kouluviikolle ja näytelmärekvisiitan kanssa tulee ongelmia, jos kaikki juhlat ovat samalla viikolla. Tämä myös rauhoittaa viimeiset päivät leppoisaan joulunodotukseen ilman kiirettä ja paineita.

Kaikki mummot, serkut ja kaimat saavat tulla katsomaan! Tosin ihan jokaiselle ei löydy istumapaikkaa...

Tita:
Kyllä noita kommelluksia on vuosien varrella sattunut monenlaisia! Onneksi ei enää tuli takerru hiuksiin tai näyttämöverhoon, kun oikeita kynttilöitä emme enää käytä. Eikä kukaan viime vuosina ole edes jännityksestä pyörtynytkään!

Maisakaisa kirjoitti...

Meillä on vielä täysi sählinki päällä. Arviointien dead line oli eilen ja tein töitä koululla klo 20.15 asti. Silti jäi kahden luokan arvosanat, yhteensä 100 kpl, tänään täydennettäviksi. Nyt pitäisi olla kaikki tulostettuina, allekirjoitettuina ja Wilmassa toimeenpantuina. Nyt alkaa juhlaharjoituspaniikki...

Hauskin kommellus, joka tulee mieleen, on se, kun ohjaamani jouluevankeliumikuvaelman aikana kirkossa yleisö purskahti nauruun. Syykin selvisi: yksi rekvisiittalammas oli tarttunut ohi lennähtäneen enkelin helmaan, ja tämä yritti sitä hätistellä siinä kuitenkaan onnistumatta... (ups, olen tainnut kertoa tästä täällä jo aiemminkin.)

Samasta aihepiiristä kertoo yksi koulunjouluaiheisista lempikuvakirjoistani: Alakoulun joulu (Nick Butterworth & Mick Inkpen).

Jaana kirjoitti...

Niin hauskoja juttuja, joita on myöhemmin kiva muistella. Tapahtumahetkellä ei aina tunnu niin mukavalta ;=)

Jaana kirjoitti...

Maisakaisa:
Unohdin vielä sanoa, että nyt taitaa olla ensimmäinen vuosi, etten anna jouluksi yhtään arvosanaa. Jee! Arvaa, kuka tuulettaa????

Maisakaisa kirjoitti...

Oi onnellista!!!