tiistai 16. joulukuuta 2014

Tarja Turusen joulukonsertissa


Tänään oli viides joulukonsertti, tällä kertaa Tarja Turusen esittämänä. Hänellä oli säestäjinä piano, viulu ja sellokokoonpano, joka soitti myös yksin kolme kappaletta Janne Hovin johdolla. 

Konsertti sisälsi suurimmalta osaltaan klassista jouluohjelmistoa muutamalla kevyemmällä maustettuna. Mukana oli monta suosikkiani, kuten Mökit nukkuu lumiset ja Jul, jul strålande jul.

Harmitti, ettei luotettu akustiseen versioon, vaan niin laulu kuin soittimetkin tulivat äänentoiston kautta ja se kyllä pilasi paljon. Korkeat äänet soivat viiltävinä ja viulun hiljaiset äänet "rahisivat". Lisäksi edessäni istui kaksi rouvaa, jotka eivät malttaneet olla juttelematta. Heidän välillä puoliääninen puheensa häiritsi, samoin yleisön taputukset jokaisen laulun jälkeen. Kaiken huipuksi naapurikaupungin kirkossa oli kylmä! (Huh, johan tuli valitusta!)

Solisti itse esiintyi varsin siististi ja onhan hänellä koulutettu ääni, joka kyllä näkyy varmana ammattitaitona. Kunhan joskus kuulisi ilman äänentoistoa! Lisäksi kirkko oli näyttävästi koristeltu, joten suhteellisen kalliiseen lippuun sai myös visuaalista vastinetta.

Perjantaina on vuorossa viimeinen joulunaluskonserttini, kun RSO vierailee meillä Hannu Linnun johdolla. Odotan mielenkiinnolla!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Totta: Akustinen konsertti on paljon miellyttävämpi.

Jaana kirjoitti...

Harmi, etteivät kaikki artistit uskalla luottaa omiin taitoihinsa...