lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulun valmistelua


Ulkona satoi aamusta iltapäivään lunta. Tuskinpa pysyy maassa, mutta sen näkee sitten. 

Päivä on kulunut joulun valmisteluissa. Kävin myyjäisissä ja sain mukaani porkkana- ja lanttulaatikon sekä tuoretta pullaa. Lähetyskahvilasta kävin hakemassa miesten villasukat, kun en nyt itse ehdi tekemään ;=) (Onneksi sisareni mies ei lue tätä!)

Lahjoja paketoin pitkän aikaa ja kuuntelin samalla joululauluja. Osa päivästä meni myös mattojen tuuletukseen, kun maanantaina siivoojaystäväni tulevat puunaamaan huushollin joulukuntoon ja huonolta näytti alkuviikon sää mattojen pöllyttämisen osalta. Toivottavasti en ehdi sotkea ennen jouluaattoa, kun siivous tänä vuonna tulee vähän aikaisin. Toisaalta ei haittaa. Minun jouluni alkaa aina siitä, kun siivous on tehty ja kiva, ettei se jää viime tippaan.

Konserttiinkin olisin voinut ajella, mutta en lopulta jaksanut lähteä vaan nukuin päiväunet sen sijaan. Ystävän kanssa vietettiin ihana yhteinen hetki ja äidin luonakin pyörähdin.

Työasioita hoidin eli kirjoittelin laulujen sanoja dioille ja siirtelin kuvia joululaulajaisia varten. Ne ovat ensi viikon lauantaina ja sen jälkeen alkaa joululoma. Paljon on vielä puuhaa, ennen kuin loma alkaa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Miten nätti piparkakkutalo!
Lahjojen paketointi onkin kivaa ja taidetta monesti.
Eilen tosin yksi joululahja jäi paketoimatta ja saaja sai sen jo ja valitsi itse: luistelukypärä pitää sovittaa, että saa oikean kokoisen ja lapsenlapsi sai itse valita värinkin - no, tietysti pinkki kypärä! Ja jäähallissa kypärää tarvitaan jo.

Jaana kirjoitti...

Piparitalo meni kolmivuotiaalle, joka oli siitä kovin innoissaan.

Tarpeelliset lahjat ovat niitä parhaita - ainakin meidän aikuisten mielestä!