sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Amiraali


Hienon mökkikesän huipentuma lenteli päivällä pihamaalla ja verannan kukissa.

Amiraali, koreimpiin päiväperhosiimme kuuluva taitava lentelijä, ilmestyy loppukesällä kukkien ja pilaantuneiden hedelmien lähistölle. Joskus jo toukokuussa saattaa nähdä ilmavirtausten mukana liitäneitä vaeltajia, jotka saapuvat muilta mailta. Niiden jälkeläiset kuoriutuvat heinäkuun lopussa tai elokuun alkupuolella, mutta ne eivät pysty talvehtimaan. Toukat elävät nokkosen lehdillä. (Laine, L. 2000: Suomen Luonto-opas,WSOY)


Tämä yksilö pyöri pitkän aikaa pihassa ja sain siitä monta hyvää otosta, yhteensä 80 kuvaa. Kun ottaa tarpeeksi paljon, niin pari onnistuu :=)


Todella kaunis ja näyttävä perhonen, jota ei voi olla ihastelematta, kun sen näkee.

5 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hieno juttu kesän lopuksi :)

Jaana kirjoitti...

Luonto on täynnä kauneutta!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia amiraaleista, joita on elokuun loppupuolella ollut runsaasti, sitruunaperhosten lisäksi. Kauriiden ruokintapaikalle oli tuotu alle neliömetrin alalle pilaantuneita omenia, joissa hyöri 9 amiraalia!

Terveisin
Eero

Jaana kirjoitti...

Vau! Nyt olen kyllä otettu: Mestarivalokuvaaja Eero kehuu minun otoksiani! Pää pilvissä kävelen seuraavan vuorokauden...

9 amiraalia yhdellä silmäyksellä on aikamoinen elämys.

Anonyymi kirjoitti...

Eihän sinulla ole lainkaan syytä vähätellä kuviasi, koska ne ovat tyylillä otettuja ja todella hyviä.
Niin - kolme päivää myöhemmin menin samalle ruokintapaikalle, jolloin kaikki omenat oli syöty ja paikalla oli vain yksi amiraali. Ei niitä omppuja kyllä perhoset ehtineet syödä, vaan jotkin isommat eläimet.

Terv. Eero