keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Vain aavistus


Mahtava syyskuun alku ollut! Vaikka tänään ei paistanut aurinko, oli silti melko lämmintä. Kuinkahan kauan tätä kaunista säätä riittää?

Luonnossa näkyy jo niin paljon syksyn merkkejä. Kun katson ikkunasta, alkaa maisema vähitellen muuttua keltaiseksi. Aamuisin kadulla pörräävät vihaamani lehtipuhaltimet. Kuitenkin sienistä, kellastuvista kasveista ja metsän hiljaisuudesta huolimatta mielessäni on vasta aavistus syksystä. Se oikea syys alkaa vasta vesisateiden ja koleuden myötä.

Siispä humpsin vielä ilman sukkia crocsit jalassa puolipukeissa. Niin kauan nautitaan, kunnes syysmyrsky vangitsee shaalin alle sohvan nurkkaan kynttilän tuikkeeseen!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Johtuu varmaankin kesän kuivuudesta, kun täällä rivitalomme pihalla olevien suurten koivujen lehdet ovat jo pääosin kellastuneet ja nurmikollakin oli niitä kerros, jotka ajoimme silpuksi nurmikkoa leikatessamme. Mutta seuraavana päivänä nurmikkoa väritti uusi kerros lehtiä. Kesällä nuo puut suojaavat liian lämpimältä auringolta, mutta nyt on vain hyvä, että näin hienoina syyspäivinä auringon säteet pääsevät puun "lävitse".

Terv. Eero

Jaana kirjoitti...

Täällä on aika kaunis syksyn väritys kehittymässä. Koivutkin ovat tulossa kunnon keltaisiksi eivätkä likaisen ruskeiksi niin kuin joskus syksyisin.