sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Metsässä


Viikonloppuna olen tehnyt kaksi metsäretkeä: Perjantaina kersäsin suppilovahveroita ja eilen oltiin erämaamökillä. Suppiksia sain vakipaikaltani ison erän ja kiikutin ne naapurilleni, joka on entinen oma ekaluokan opettajani. Hän oli iloinen saaliista, kun ei jaksa enää itse metsään mennä. Itselleni otin sieniä vain sen verran, että sain kanttarellien kanssa Karille iltapalan.


Eilen aamupalan jälkeen lähdettiin erämaamökille. Kari tutkaili lautataapeleitaan ja minä kuvasin kantoja, jotka ovat mielenkiintoisen hienoja taideteoksia.


Jostain kauempaa kuului koiran haukku. Hirvenmetsästys oli varmaan avauspäivänä menossa. Välillä ääni kuului aika läheltäkin. Saa nähdä, onko tänä syksynä tulossa hirvipaistia. Muutamana vuonna metsästysseura on kaatanut meidän maalle hirven, joten palkaksi on kiikutettu paistia. Kerran löysin kävelyretkellä suoletkin :=(  Kaato oli tapahtunut niin hiljan, että metsän elävät eivät olleet vielä ehtineet tehdä puhdistustyötään.

Suhtaudun metsästykseen kaksinaamaisesti: Inhoan eläinten tappamista, mutta hyvällä ruokahalulla syön hirvipaistia! Tosin voin tulla toimeen pelkillä kasviksilla, joten voisin vaikka heti huomispäivänä luopua lihasta, jos en olisi niin laiska ruuanlaittaja. Kasvisruokavalio vaatii vähän paneutumista!


Kolme isoa lautataapelia oli kunnossa. Söimme kyläkaupan pizzaa verannalla ja nautimme maisemasta. Iso kuusi kaadettiin mökin edestä pois, joten nyt on avara maisema katsella pienelle järvelle.


Jossain vaiheessa pysähdyimme kuvaamaan joutsenia, joita oli kokonainen perhe tien varrella olevassa järvessä rauhallisesti ruokailemassa. Eivät häiriintyneet yhtään, vaikka rannalta niitä kameralla tähtäilin. 

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Onpa ollut mukava ulkoiluviikonloppu!
Hyvää Mikkelinpäivää!

Jaana kirjoitti...

Kiitos! Uskontotunnilla lasten kanssa puhuimmekin siitä.