lauantai 21. syyskuuta 2013

Lauantaipuuhia

Eiliset ötökät mökillä olivat ilmeisesti mäkäräisiä. Punaiset läikät tulivat käsivarteen ja tänään ne ovat kutisseet julmasti. Enpä muista, että aiemmin mäkäräisiä olisi ollut syksyllä. Lämmin sää on varmaan saanut jonkun uuden sukupolven liikkeelle.

Päivä on sujunut kukkapylvästä maalatessa, omenapiirakkaa ja -paistosta tehdessä sekä vain vapaapäivästä nauttien. Niin ja kävinhän etsimässä uusia silmälasikehyksiäkin. Pitkin kesää olen aina silloin tällöin kehyksiä katsellut, mutta sopivia en ole löytänyt. Nyt tärppäsi! Löysin tosi hyvät (ja julmetun kalliit!) Nyt pitää varmaan raottaa kukkaron nyörejä uusia rillejä varten. 800 euroa tulevat maksamaan! Voi, voi...

Kari oli erämaamökillä miesten kanssa pitämässä talkoita. Taapeloivat sahatut laudat ja lankut sekä aloittivat vanhan varaston tyhjentämisen. Se puretaan myöhemmin ja tilalle rakennetaan uusi, iso varasto. Sinne mahtuu traktori, mahdollinen mönkijä ja puutavaraa vielä lisäksi. Kari leipoi talkoisiin sinihomejuustopuusteja, joista minäkin sain siivellä nauttia. Nam, olivat niin hyviä!

Olen akiteerannut Karia hankkimaan mönkijän, jonka avulla olisi helppo liikkua järven ympäri metsätöissä. Reumajalat eivät yhtään tykkää ylimääräisistä kävelyistä. Muuten inhoan koko rakkinetta, mutta tässä tapauksessa se olisi ihan hyödyllinen. Saa nähdä, toteuttaako hän suunnitelmani.


Ei kommentteja: