keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Selvisin

...taas kerran! Olin gastroskopiassa tänään. Se on kieltämättä epämiellyttävimpien tutkimusten joukossa, joita tiedän. Minulta on otettu luuydinnäytteitä, tehty paksunsuolentähystystä, tähystetty virtsarakkoa, olen ollut nenämahaletkussa vuorokausiseurannassa ja leikkauksissa, mutta tämä toimenpide menee inhottavuudessaan kaikkien edelle. Taas siitä on kuitenkin selvitty, jo neljännen kerran. Kurkku on kipeä, mutta olo niin huojentunut ja iloinen!

Eilen ja tänään aamulla jännitti. Olin puoli yhteentoista töissä ja sitten lähdin sairaalalle. Lääkäri oli uusi, ylilääkärimme ja todella mukava ja asiantunteva. Hoitajat sattuivat olemaan tuttuja, joten sekin helpotti asiaa.

Itse tutkimus sujui ihan hyvin. Olin iloinen, kun tukehtumisen tunnetta tai vellovaa sarjayökintää ei tällä kertaa tullutkaan. Tosin yökkäsin varmaan parikymmentä kertaa tutkimuksen aikana, mutta ne olivat aina yksittäisiä ja väliin mahtui aina rauhallista hengittämistä. Jos ei saa yökintää kuriin, niin ei lääkärikään mitään näe monitoristaan.

Silmämääräisesti kaikki oli kunnossa. Näytteistä tieto tulee myöhemmin. Itse luulen, että koko kesän jatkunut paineen ja takertumisen tunne ruokatorvessa sekä rintakipu johtuvat aikoinaan rintakehän alueelle saadun sädehoidon aiheuttamista hermo- sekä limakalvovaurioista. Lääkäri haluaa kuitenkin vielä vuorokausiseurannan ja manometrian. Hän kysyi mielipidettäni näihin ja sanoin, että tehdään vaan. Nielemistutkimukset ja nanämahaletkun kanssa kotona rekisteröintilaitteessa oleminen on mielestäni aika pikku juttuja tämänpäiväiseen verrattuna. Ne kun ovat minulle tuttuja tutkimuksia 12 vuoden takaa.

On hyvä, että tutkitaan tarkasti. Itse kaksi syöpää sairastaneena osaan arvostaa suomalaista terveydenhoitoa. Vaikka tiedotusvälineissä puhuttaisiin mitä, olen sitä mieltä, että meistä edelleen pidetään erittäin hyvää huolta täällä kotomaassamme. Kiitos vain  ;=) tämänkinpäiväisestä!

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kyllä meillä Suomessa on todella hyvä terveydenhoito ja jotenkin pääsee tarvittaessa. Iloitaan tästäkin lottovoitosta!

Olinpa minäkin pari päivää sitten lääkärissä - poskiontelotulehdus vain.

Jaana kirjoitti...

Toivottavasti tulehdus on jo parantunut!

Maisakaisa kirjoitti...

Samaa mieltä: hyvä että lääkäri on huolellinen ja haluaa varmistaa, että kaikki on hyvin. Näin toimii varmaankin valtaosa Suomen lääkäreistä.

Olen myös huomannut, että vaikka lääkäreille olisi viikkojen, ehkä kuukausien jono kiireettömissä tapauksissa, kiireelliset kuitenkin useimmiten hoidetaan nopeasti. Toivottavasti jatkossakin.

Ja hiukan off-topic: Toivottavasti Suomen sairaat lapset saavat pian uuden lastensairaalan, verorahoilla! Hus pois kaiken maailman Guggenheimit yhteisten rahojen kukkaroilta.

Jaana kirjoitti...

Uutta lastensairaalaa toivoisin minäkin.

Toissa syksynä olin sisareni ja tämän vauvan kanssa Tayssin lastenosastolla ja kyllä sielläkin oli valtavan ahdasta. Vain yksi äiti mahtui huoneeseen siedettävästi, toisen piti seistä tai huilata lepohuoneessa, jonka sohvaa jakoi useita vanhempia vuorotellen. No hyvä, että edes joku paikka, jossa voi muutaman tunnin levätä saman katon alla pienen kanssa, kun vauvoista oli kyse.