tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kotona taas


Onnellisesti päästiin Itä-Suomen retkeltä kotiin. Mukava olla matkalla, mutta ihan yhtä kivaa on olla taas kotona = mökillä.

Ensimmäiseksi siivosin. Täällä on ollut edellisen siivouksen jälkeen koira hoidossa, serkkuni perhe majoittuneena ja sisareni perhe puuhastelemassa puhumattakaan omista olemisista. Siivosin kiireesti, ettei tulevina kauniina kesäpäivinä tarvitse tuhlata aikaa moiseen tyhmään touhuun. (Asenteeni hommaan taitaa tyhjentävästi tulla esiin äskeisestä lauseesta.)

Tänään ehdittiin vielä suvun vanhojen ladyjen eli äitini ja kummitätini kanssa käydä Sydän-Hämeessä Padasjoella sukuhaudoilla. Teemme kerran kesässä sen retken, joskus useamminkin. Paikkakunnalla asuu vielä muutamia sukulaisia ja yhdelle heistä vein tapani mukaan ison kassin kynttilöitä, joita hän ystävällisesti sytyttää isovanhempieni haudalle talven pimeyttä valaisemaan. Arvostan suuresti hänen apuaan, kun itse olemme kaukana.

Seuraavina päivinä aion vain rauhoittua mökkielämään ja nauttia lämpöisestä kesäsäästä, mitä nyt on jo monena päivänä luvattu huomisesta lähtien. Lääkärikäynti 100 km päähän ehkä sotkee suunnitelmaa, mutta ei voi mitään.

Loma alkaa kääntyä lopuilleen, joten nyt pitää vielä nauttia ennen koulutyön käynnistymistä.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Sukuhaudoilla on hyvä käydä silloin tällöin - muistutus siitä, mihin kuulumme.
Kohta kolmisen viikkoa enää koulujen alkuun - kesä alkaa kohta olla jo ohi...
vaan luvassa on lämmintä, vaikkei vielä tänään ainakaan meilläpäin ollut.
Mkavaa mökkeilyä

Tita kirjoitti...

Nyt ulkosuomainen kommentoi. Olen täysin muiden armoilla, meille ei kukaan käy laittamassa sukuhaudalle mitään, paitsi seurakunta pyynnöstä. Jos käytte Jaana Tampereella... mä laitan face privaatin tulemaan.