sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Etelää kohti


Lauantaina jätimme hyvästit Kerimäelle ja idyilliselle maatilamatkailupaikalle, Ollilalle. Syötiin runsas ja maukas aamupala suuressa pirtissä ehkä 4 m pitkän pöydän ääressä. Pelargoniat tarjoiluhuoneen ikkunalla kukkivat runsaina, kuten mielikuvissakin maalla aina.


Pirtissä oli myös valtava kaktus. En näin suurta ole koskaan nähnyt. Yövyimme täällä useamman yön ja nukuimme hyvin. Meillä on usein kesällä tapana hotellien sijasta etsiä maatilamajoitusta.


Aamupalalla tapasimme aina myös Pilli-kissan, joka pirtissä nukkui omalla tuolillaan. Kiitokset yösijasta ja mukavista keskusteluhetkistä herttaisen emäntämme kanssa!

Käänsimme auton nokan Kerimäeltä kohti etelää ja ajoimme Lappeenrantaan, josta mukaan poimittiin uusi savustuspönttö. Kari on entisen tehnyt itse, mutta siinä on niin kova homma, että tällä kertaa hän osti valmiin. Tekijä antoi vielä kaupan päälle kasvisten savustusohjeen, jota emme ole tulleet koskaan edes ajatelleeksi.

Lappeenrannasta matka jatkui Kouvolaan. Kävimme tapaamassa kummitätiäni ja hänen miestään. Koska tulimme yllätysvierailulle, vein mennessäni kahvileivät. Olipa mukava tavata pitkästä aikaa!

Kouvolasta jatkettiin taas pohjoisen suuntaan...

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mitgen kasviksia voi savustaa? Pitäiiskö hankkia tuollainen savustuspönttö meidänkin - tekeekö niitä vain tuo lappeenrantalainen liike?

Jaana kirjoitti...

Kyllä pönttöjä varmaan saa muualtakin. Tämä malli oli vain sellainen, joka meille hyväksyttiin. Googletapa!

Valmistaja käski kokeilla esim. kunnon kokoisia perunoita alaritilälle rasvaisen kalan kanssa. Yläritilältä valuva rasva maustaa perunoita ja ne valmistuvat samassa ajassa. Ja kai sinne voi kokeilla muitakin isomman kokoisia kasviksia, esim. kesäkurpitsaa, sipulia. Emme ole mekään vielä kokeilleet.

Kari kirjoitti...

Ei ole vielä testattu, mutta samanlaisesta on kokemusta. Osoitteesta http://www.luppotuote.net/
löytyy. Peltilaatikoita myydään tavarataloissa tähän tarkoitukseen, mutta ruostumatonta sen olla pitää, minusta. Maksaa tietysti enemmän.