maanantai 22. heinäkuuta 2013

Vaivaisukkonäyttely


Kerimäellä, maailman suurimmassa puukirkossa, on tänä kesänä vaivaisukkonäyttely, johon on koottu 42 hahmoa eri puolelta Suomea.

Kaikkiaan Suomessa tunnettuja ukkoja on 180, joista 145 on vielä jäljellä. Ihmishahmot ovat keränneet kirkoissamme rahaa seurakunnan köyhille ihmisille. Myös yksi akka on joukossa!


Jotkut vaivaisukoista ovat todentuntuisesti kuvattuja, kuten tämä Hannes Autereen ukko Mäntästä. Sen sijaan toiset olivat varsin naivistisia.


Jotkut vaivaisukot olivat kovia kokeneita kuten 158 vuotias ukko Kuorevedeltä, jolla toinen käsi oli kadonnut vuosien varrella...


... tai tämä, jonka ulkonäkö oli jo varsin "vaivainen".


Vaivaisukot oli sijoitettu ympäri valtavaa kirkkoa. Meitä katsojia oli paljon, tosin pelkkä kirkkokin vetää kesäisin suuren määrän vierailijoita.

Tapulissa oli koululuokkien tekemiä vaivaisukkoja esillä. Nekin olivat todella mielenkiintoisia ja hienosti tehtyjä. Hyvä oppilaat!

Näyttely Kerimäellä on avoinna elokuun loppuun. Sen on järjestänyt Pelastakaa vaivaisukot ry, Galleria Orton ja Kerimäen kappeliseurakunta.

4 kommenttia:

Maisakaisa kirjoitti...

Jaa että Mäntänkin vaivaisukko on matkoilla? Sitä piti mennä ihailemaan viikon päästä samoin kuin kirkkoa, jossa en ole ennen käynyt.

Maisakaisa kirjoitti...

PS Hienoja kuvia!

pappilanmummo kirjoitti...

Hieno näyttely. Kirkossa olen käynyt useamman kerran, myös hartauksiakin pitämässä joskus, mutta nyt olisi kiva nähdä nuo vaivaisukot, jotka sinne on koottu. Kiitos kuvista.

Jaana kirjoitti...

Maisakaisa: Mäntän kirkossa on kosolti nähtävää, vaikka ukko puuttuukin, uskon näin, useamman kerran käyneenä ;=)

Pappilanmummo: Minäkin olen käynyt Kerimäen kirkosssa useita kertoja ja aina se koollaan säväyttää. On siinä päättäjillä ja seurakunnalla ylläpitämistä!