maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kantarelleja


Tänään keräsin ensimmäiset kantarellit tänä kesänä. Niitä löytyi yllättävän paljon ja jätin jopa osan poimimatta. En edes ole hoksannut, että tähän aikaan niitä löytyisi jo näin runsaasti. Osa oli kuivahkoja, sillä meillä on ollut yli viikon poutajakso.


 Paistoin sienet sipulin kera ja tuoksui, ah, niin ihanalta! Toiset söivät, minä vain nuuhkin, sillä päätin viime syksynä lopettaa sienien syönnin. Aina tuli vatsa kipeäksi. Rakastan sieniä, mutta nyt pitää vain tyytyä nuuhkimaan ja maistelemaan teelusikan verran.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ohhoh, mikä määrä!
En minäkään voi syödä sieniä - laktoosia tms. näet niissäkin... olen laktoosi-intolerantikko, joten samanlaiset vaivat rtulee sienistäkin.

Tita kirjoitti...

Nam, vuosikaudet olen ollut jo tattipaitsiossa (tulee oksennus), vaikka tuoksuvat niin hyvälle. Kantarelleja pystyn syömään. Tai ainakin viime kesänä meni litra päivässä eli sen perusteella ei vielä vaivoja niistä. Jaaa... nyt tulikin mieleen, että laitoin muuten eilen kuivattuja suppiksia soosiin ja tänä aamuna oli, noh, tosi kiire vessaan... pahus... nyt herää epäilys...