torstai 11. heinäkuuta 2013

Kesäteatteria

Tulimme juuri katsomasta paikallista kesäteatteria. Siellä esitettiin Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen käsikirjoitukseen perustuva takuuvarma naurattaja Tankki täyteen, jota on kesäisin esitetty ympäri Suomen jo vuosikymmeniä.

Lavastuksen eteen oli nähty kovasti vaivaa. Lavasteita rakensi alkukesästä kansainvälinen leiri, joka täällä piti majaansa. Huoltoasemamiljöö sisälsi niin vanhat autot, bensamittarit kuin pajatsotkin.


Esitys oli hauska ja viihdyttävä. Näyttelijät selvisivät osistaan hienosti. Paikallinen lehti kirjoitti arvostelussaan: "Näyttelijät saivat rooleistaan irti lähes kaiken, mihin käsikirjoitus ylipäätään antoi mahdollisuuden." Olen kyllä samaa mieltä. Varsinkin pääosien esittäjien työ oli nautittavaa katsottavaa.


Kesäteatteri sitouttaa näyttelijät puoleksi vuodeksi. Lisäksi tarvitaan mittava määrä muita henkilöitä, jotta esitys on yleensä mahdollista toteuttaa. Pienellä paikkakunnalla se on aina iso ponnistus. Onkin mukavaa, että näytelmä taitaa pyöriä täysille katsomoille. Tänäänkin lisätuoleja raahattiin paikalle.


Hauska oli myös huomata, että katsomossa oli suurin osa aivan vieraita kasvoja. Se kertoo siitä, että kesäteatteria tullaan katsomaan kauempaakin. Kun nähdään suuri vaiva, on hienoa, että sitä yleisökin arvostaa tulemalla paikalle.

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Kesäteatterit on tosi JEES! Olen Pohjois-Karjalan aikoina ollut muutamassa ja täytyy sanoa, että vatsalihakset kipeinä on pois lähdetty. Niin on ollut naurun aihetta ja hyviä esiintyjiä! Tavalliseen teatteriin meikäläistä ei oikein saa...joo, mä olen outo ihminen...luen mieluummin näytelmän kirjana, kuin otan sen vastaan ammattilaisten tulkintana.

Jaana kirjoitti...

Minullakin on usein niin, että olen ensin lukenut kirjan ja sitten näen näytelmän/elokuvan ja petyn. Lapsena näin kävi iki-ihanan Salainen puutarha -kirjan kohdalla, johon olin aivan koukussa. Elokuva oli niin lattea kirjaan varrattuna.

Tavallisessa teatterissa käyn kyllä mielelläni.