tiistai 16. heinäkuuta 2013

Raivari


Olen hoitanut Samuelia koko päivän. Aamulla lähdettiin äidin kanssa mökiltä ja vein hänet samalla kotiinsa. Sitten jatkoin sisareni luo. Muut lähtivät Tampereelle ison siskon lääkärireissulle, mutta Samu jäi kotiin toisen siskonsa kanssa. Harmillista, sillä Emmalla oli tänään synttärit ja perhe oli levällään eri puolilla, mutta ei voinut mitään.

Yritinkin järjestää 12-vuotiaalle synttärisankarille jotain ekstraa: Hän sai valita, mitä syödään lounaaksi ja herkkuja varasin muutenkin päivän lomaan. Illalla perheen kotiuduttua synttäreitä sitten juhlittiin kunnolla.

Puolilta päivin ryhdyin tekemään ruokaa ja ihmettelin, miksi ei vesi hellalla kiehu. Huomattiin sitten, että sähköt olivat poikki. Kävin naapurista kysymässä, oliko heilläkin ja olihan siellä. Ruoanlaitto keskeytyi ja ryhdyin kuumeisesti miettimään, mitä Samuelille ruoaksi. Meistä isommista ei niin ollut väliä, kun päätimme odottaa sähköjen paluuta. Piti turvautua Samun kanssa valmispurkkiin ja sekin nautittiin kylmänä. Onneksi valmisruokaa on kotona aina muutamia varalta.

Kaikessa tässä hössäämisessä meni sen verran aikaa, että Samuel menetti hermonsa. Oli jo muutenkin kypsä päiväunille ja kun ruoka vielä myöhästyi sähkökatkon vuoksi, niin raivari oli valmis. Poika huusi, potki, kiemurteli ja kiljui kaksivuotiaan raivolla niin, että heikompaa olisi hirvittänyt! Enpä ole häntä sellaisena koskaan nähnyt. Isosisko otti kyllä asian varsin rauhallisesti ja totesi vain: "Tuollainen se aina joskus on!" Saatiin laittaa kehiin kaikki näyttelijäntaidot ja iPadin Hirveät Henrit, jotta saatiin poika rauhoittumaan ja syömään ruokansa. Sitten kiireesti pikkumies päiväunille.

Sähköt palautuivat vasta myöhemmin iltapäivällä. Saimme vihdoin toivomusruoan tarjolle ja kyllä vatsa siihen aikaan jo kurni aikuisellakin. Pikkumies heräsi päiväunilta hyväntuulisena ja söi synttäreiden kunniaksi kokonaisen donitsin välipalaksi.

Päivän antia oli myös kahdet pisut pottaan, josta iloitsimme riemullisesti taputtamalla ja runsailla kehuilla. Samuel on nyt kesällä ymmärtänyt potan tarkoituksen ja tänään toisille hän meni ihan oma-aloitteisesti. Hieno juttu!

Illalla tulin mökille ja täällä on koleaa sekä tuulista. Ulkona on vain 14 astetta, mutta sisällä onneksi lämmintä ja mukavaa. ;=)

1 kommentti:

Tita kirjoitti...

Noh, ymmärrän että toinen sai raivarin. Äitee nimittäin kertoi, että jos en saanut ruokaa, niin tosi raivari tuli. Mutta kaiken huippu oli se, että tiedostin aikuisena ongelman, eli ei ruokaa.... ARGH! nooo... sitten mulle tuli pomo, jolla oli sama juttu. Onneksi, nimittäin piti aina päästä syömään samaan aikaan.... mutta tämä on siis varmaan poikkeuksen poikkeus....