sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Suppilovahveroita


BLOGINI OSOITE PALANNUT ENNALLEEN: openkolo.com (net -päätteelläkin pääsee, mutta kaikki päivitykset eivät pelaa.)


Iltapäivällä lähdin käymään mökillä. Poikkesin ämpärin kanssa tienvarren metsässä suppilovahveropaikalla. En ole siellä koko syksynä käynyt ja ajattelin, että nyt olisi jo korkea aika, vaikka viime syksyn suppiksiakin on vielä syömättä.


Vastassa oli muhkea sienisato: Isoja ja komeita sieniä suurine lakkeineen ja muhkeine jalkoineen. En muista, että olisin koskaan näin suurta satoa kerännyt kerralla. Pienessä ajassa oli ämpäri täysi ja sitten piti hakea autosta pusseja lisäksi.


Mökin pihapiiristä löysin lisäksi muutaman kanttarellin ja orakkaita oli vaikka kuinka. Suurin osa niistä oli suuria ja matoisia, mutta pienet poimin mukaan.


Öljysin lieden levyt ja kaadoin viemäriin jäänestoainetta. Kaapista siivosin mukaani viimeiset keksit, etteivät ole hiirille houkutteena. Lämpö ei ole enää päällä, joten sisällä tuntui vielä koleammalta kuin ulkona.


Tuuli kylmästi järveltä ja kaikki oli harmaan sävyistä. Niin marraskuinen tunnelma! Olen joskus miettinyt, kuinka mukavaa olisi asua rannalla vuodet läpeensä, mutta enpä tiedä! Tänään oli ainakin niin synkkää, että mukavaa oli hypätä autoon ja kääntää nokka kohti kaupunkia.


Kotona putsasin sieniä ja tein niistä ison keiton. Nam, oli hyvää! Kari lähti äsken ja otti mukaansa ison astian valmista keittoa. Hän vei sitä samalla matkalla myös äidilleni. Suppilovahveroämpäri odottaa Kariakin rivitalon oven pielessä. Hän saa jalostaa niitä mielensä mukaan. Enempää satoa emme nyt tarvitse!


Ei kommentteja: