keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Toisenlainen lahja


Kävin äsken Kirkon Ulkomaanavun sivuilla katselemassa toisenlaisia lahjoja. Ne ovat loistava tapa ilahduttaa ystävää ja auttaa kehitysmaan ihmisiä samalla kertaa. En tiedä, kuka on alunperin idean isä, mutta todella hieno oivallus on ollut!


Lahjoja on monessa hintaluokassa aina viidestä eurosta tuhansien eurojen yrityslahjoihin. On huopaa, koulupukua, vuohia, puuntaimia, huusseja, työkaluja ja jopa lukutaidon tai ammatin voi lahjoittaa. Osa lahjoista, kuten kaivo, palvelee koko kylää. Listasta löytää jokaiselle jotakin.


Olemme käyttäneet tätä mahdollisuutta useita kertoja ja taas mietimme yhteiselle ystävälle lahjaa. Monella ihmisellä länsimaissa on jo kaikkea. Ainakin minä olin yhtenä keväänä todella iloinen, kun päättäjäisruusun sijaan eräs oppilaani lahjoitti kehitysmaan lapselle koulupuvun. Se todella tuntui hyvältä!


Myös WWF antaa mahdollisuuden ostaa samantyylinen lahja ja tukea näin maailman luontoa. Heillä on mm. ilmasto-, itämeri- ja sademetsälahjakortit, joiden hinta on kahdesta kolmeenkymppiin. Myös Planilla on näitä vaihtoehtoja paljon.


Joulun alla, kun mietimme lahjaa läheiselle, on hyvä muistaa nämä mahdollisuudet!

Ei kommentteja: