torstai 10. marraskuuta 2011

Konsertto kahdella sävelellä


Olin illalla musiikkikoulun matineassa. Se järjestettiin ensimmäistä kertaa todella hienoissa puitteissa: samassa salissa, jossa kesäiset Musiikkijuhlatkin. Pienet pianistit pääsivät kunnon flyygelin kimppuun ja kaikki soittajat saivat nauttia hyvästä akustiikasta.


Oli hauska kuunnella, kuinka "metrin" mittaiset viulistit olivat esiintymässä kahdella sävelellä. Puolet kappaleesta soitettiin yhdellä ja aivan lopussa mukaan tuli toinenkin sävel. Vaikka esitys tehtiin vain parilla sävelellä, soitto kuulosti hienolta taitavan säestyksen ja soittajan persoonan vuoksi. Kyllä on mukavaa, että heti muutaman kuukauden opintojen jälkeen pääsee soittamaan suurelle yleisölle. Ilo ja innostus välittyi kuulijoille.


Tilaisuudessa soitti monta oppilastani, joko omasta luokasta tai niistä, joille opetan musiikkia. Minusta on kiva käydä kuuntelemassa nuoria soittajia aina silloin tällöin. Tänään sisarentyttäreni Anna soitti matineassa myös. Hyvin meni kappale, joka on osa tutkintoa, jonka hän soittaa joulukuussa. Illalla hänellä oli ensin kuoro, sen päälle matinea ja vielä sen jälkeen piti lukea huomiseen matematiikan kokeeseen. Kyllä on 13-vuotiaalla kiirettä! Mutta niinhän sitä sanotaan: Vauhti pitää pystyssä.


Minun vauhtini alkaa laantua. Siivosin iltapäivällä ja nyt on ihan väsynyt olo. Mutta niin saa illalla ollakin!

Ei kommentteja: