perjantai 18. marraskuuta 2011

Rillikeräys


Eilisessä lehdessä kerrottiin, että paikkakuntamme Lions Club järjestää 50-vuotisjuhlavuotenaan silmälasikeräyksen. Vanhat rillinsä voi palauttaa silmälasiliikkeeseen, jossa niiden arvot mitataan ja ne toimitetaan Sri Lankaan jaettavaksi vähävaraisille paikallisen Lions-järjestön kautta.


Järjestö on jo pitkään tehnyt työtä sokeuden poistamiseksi ja näkövammaisuuden haittojen lievittämiseksi maailmanlaajuisella Sight First-kampanjalla. Sri Lankan Ratnapurassa on kehitysyhteistyöhankkeena rakennettu silmäsairaala, jossa on tavoitteena leikata 3000 potilasta vuodessa. Maassa on tilastojen mukaan 300 000 ihmistä sokeutunut tai sairastaa harmaakaihia.


Minäkin laskeskelin, että kiikutan keräykseen viidet lasit, joilla en enää mitään tee. Ovat vain jääneet lojumaan laatikon pohjalle. Perhepiiristä löytyy varmasti lisää. Hyvä juttu! Pienellä vaivalla voi tehdä jotain merkittävää toisen ihmisen hyväksi.


Valitin Karille, kuinka nykyiset lasini viimeistään ensi kesänä vetelevät viimeisiään. Ikänäkö on taas tehnyt teposet ja alamäki jatkuu. Toivottavasti jo loppusuora lukunäön huononemisessa häämöttää.


Kari kuunteli vuodatustani ja vastasi rauhallisesti: "Minä olen ajatellut, että sääli, jos ihan priimatavaraa arkkuun laitetaan!"

Ei kommentteja: