maanantai 14. elokuuta 2023

Urkuviikko alkoi

 


Mäntän jokakesäinen urkuviikko käynnistyi jälleen eilen. Taas on se hetki vuodesta, jolloin saa nauttia hienosta urkumusiikista konsertti toisensa jälkeen.

"Mäntän entinen kanttori ja urkuviikon isä Sami Salomaa sanoi usein, että urkumusiikki on marginaalimusiikkia. Suuret ihmismassat eivät yleensä urkukonserteissa kirkkoja täytä. Tästä huolimatta Mäntän Urkuviikko on vakiinnuttanut paikkansa kesän musiikkitapahtumien joukossa ja soi tänä kesänä jo 21. kertaa. Kuulijat ovat vuosi vuoden jälkeen löytäneet yhä uudelleen konsertit ja saapuneet uskollisesti jopa kauempaakin kuuntelemaan taitavia urkureita sekä myös muiden soittimien ja vokaalimusiikin taitajia. Mäntän kirkon ranskalais-romanttiset urut ovat kuitenkin olleet aina pääosassa." (Tervehdysteksti -23 JP)                                                                

Avajaiskonsertissa esiintyi Helsingin tuomiokirkon urkuri Arttu Selonen soittaen Max Regerin ja Marcel Duprén musiikkia. Nyt on kulunut 150 vuotta Regerin syntymästä, joten vietetään juhlavuotta. Regerin musiikkia urkuviikolla kuullaan vielä runsaamminkin.

Avajaiskonsertti oli hieno avaus tämän elokuun urkuviikolle. Huomenna jatketaan ranskalaisella urkumusiikilla.

Ei kommentteja: