tiistai 8. elokuuta 2023

Kesän kuumin päivä

 


Maanantaina aloittivat Pirkanmaalla monissa kouluissa opettajat työnsä suunnitelupäivissä. Oppilaat tulevat sitten puolesta viikosta. Monet opet - en minä! Toinen syksy eläkkeellä on alkamassa, jolloin minä vain nautiskelen jatkuvasta kesästä vailla huolen häivää, kun toiset ahertavat. Niin hauskaa ja ihanaa olla vapaaherratar! 😄


Kummityttö aloittaa nuorena opettajana kakkosluokkalaisten kanssa uudessa koulussa. Viime vuosi kului hänellä ukrainalaislasten valmistavassa opetuksessa. Tänään odotin malttamattomana soittoa, miten suunnittelupäivä sujui. Oli mukava kuulla, että vastaanotto koululla oli ollut lämmin, ja vaikka pää on pyörällä uusista asioista, mieli hänellä oli iloinen. Siitä ne open työt pyörähtävät taas käyntiin!


Täällä mökillä on vietetty kesän kuumin päivä pääosin ulkona. Aamupala nautittiin verannalla ja lämmintä oli jo silloin. Lämpömittari ja virallinen mittauspistekin näytti korkeimmillaan yli 30 lukemia, meillä oma mittari 31,3. Uitiin moneen kertaan ja otin päivänokoset keinussa katoksen alla. Tuuli puhalteli kunnolla mutta lempeästi.


Tiistaina sää viilenee ja ukkosia, jopa myräköitä on tiedossa. Ainuttakaan kunnon ukkosta ei tänä kesänä ole mökillä nähty. Kuinkahan käy nyt?


Ei kommentteja: