tiistai 22. elokuuta 2023

Regerin juhlavuosi

 


Mäntän Urkuviikolla juhlan aiheena torstai-iltana oli Max Reger. Tänä vuonna tuli 150 vuotta Regerin syntymästä, joten urkuri Marko Koskinen oli valinnut kaikki illan sävellykset tästä aihepiiristä.

Urkuri oli hauskasti ottanut illan teemaksi Maximaalista urkumusiikkia. 😊 Ohjelmistossa oli urkukoraaleja, Intermezzo, Preludi, Toccata ja Fuuga E, Melodia sekä Introduktion ja Passacaglia d, kaikki Regerin teoksia. 

Urkuri Marko Koskinen ei ole vain urkutaiteilija, kanttori ja kuoronjohtaja. Hän hallitsee urut aivan läpikotaisin, sillä hän on myös urkuasiantuntija ja vastaa useiden kirkkojen urkujen kunnossapidosta. Meilläkin kinkkisen pulman sattuessa otetaan Markoon yhteyttä, joten urut, joilla hän soitti, olivat todella "käteen sopivat". Lisäksi Marko toimii myös urkujen suunnittelijana ja korjaus- sekä rakennusprojektien valvojana, ja toteuttaa itsekin urkujen peruskorjauksia. Varsin monipuolinen mies siis! Konsertti oli hieno jatkumo alkuviikon konserteille. 

Urkuviikon viuluvarttiin vielä perjantaina pääsin, mutta sunnuntain päätöskonsertti piti jättää väliin toisen tapahtuman vuoksi. Nyt on mieli kyllästetty pitkäksi aikaa urkumusiikilla!

Ei kommentteja: