keskiviikko 16. elokuuta 2023

Kuvataiteen valtakunnassa

 


Kolmas Kuvataiteen valtakunta -näyttely löytyy Mäntästä, joten vielä ehtii katsomaan ammattikorkeakouluista valmistuneiden 14 taiteilijan töitä. Kuraattorina on toiminut Ilari Laamanen, jolle heti annan kiitosta hyvin väljästä ripustuksesta. Se oli oikein onnistunut. Jos työt ovat kovin lähekkäin, ne syövät toisiaan, jolloin ainakin minulle yksittäisen työn anti jää laihemmaksi. Tässä näyttelyssä sitä vaaraa ei ollut laisinkaan.


Ehkä puhuttelevin työ näyttelyssä oli tämä "ramboveitset". Ensisilmäyksellä näyttivät oikeilta teräaseilta, mutta lähempää katsottuna teränä olikin sulka. Jotenkin hieno ja rauhaa henkivä työ, kun idean hoksasi.


Taiteessa kaikesta ei tarvitse pitää, mutta kaikkea voi ihmetellä!


Muistaakseni Kankaanpään erityisluokan oppilaiden työt ovat osana tätä teosta. Se kuvaa luokkahuonetta, josta löytyy seitsemän oppilaan erilliset työt taiteilijan suuremmassa kokonaisuudessa. Hieno, yhteisöllinen idea!


Tämä maisema tuntui sadunhohtoiselta ja jännittävältä, hiukan pelottavaltakin...


Mukana oli myös yksi videoteos, jota en kuitenkaan käynyt kuin nopeasti vilkaisemassa. Tällä kertaa videot eivät kolahtaneet yhtään.


Näyttelyn Drone-nimellä taiteilijat käsittelevät identiteettiin ja sukupuoleen liittyviä kysymyksiä sekä pohtivat suhdettaan ympäristöön. Meitä kutsutaan hidastamiseen, pohdiskeluun ja syventymiseen. 


Isäksi tulemista mietittiin tässä muotokuvasarjassa. Tarkasti piirretty!


Näyttely on auki 20.8. saakka.

Ei kommentteja: